Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Кухненско обзавеждане – практично и минималистично

Обзавеждането на кухнята традиционно е любимо женско занимание. Все пак това е мястото, в което домакинята ще бъде господар и тя с удоволствие избира мебели, съобразени с нейните вкусове и желания.

Обикновено кухните са малки и компактни. Те разполагат с два реда шкафове – горни и долни. Горните шкафове могат да бъдат открити. Това създава усещане за пространство и лекота. Долните шкафове са затворени и по-обемни. В тях често са вградени някой кухненски електро уреди – фурна, съдомиялна.

Материалът за направа на кухненските мебели обикновено е дървена плоскост или МДФ, което всъщност представлява пресована дървесина. Вижте това удобно кресло P 634.

Някой класици залагат и на ръчно изработени шкафове от естествено дърво, което е по-скъп вариант, но при всички положения внася стил в кухнята.

Важен момент при избора на кухня е нейната ергономичност. Кухненските модули трябва максимално да оползотворяват пространството, посредством въртящи се рафтове, ъглови рафтове, максимално отварящи се чекмеджета.

Задължителен елемент е кухненският плот. Той трябва да е термоустойчив, за да бъде практичен и удобен за домакинята. Обикновено се намира върху шкафовете, но ако разполагате с по-голямо помещение може да бъде обособен и самостоятелно. Това ще даде възможност за спокойна работа, а и допълнително място за прибиране на домакинските пособия под него.

Последна мода в кухненските мебели са подвижните маси. Те могат да бъдат използвани според случая – вместо плотове, като помощник за сервиране, дори за място за хранене.

Съвременните кухненски мебели позволяват комбинативност и мобилност. Те осигуряват едновременно удобство, практичност, но и са красиви. Всяка домакиня може да избере най-доброто за себе си, предвид ресурсите, с които разполага.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар