Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

10 Най-често срещаните градинарски Грешки

  1. Купувате само цъфтещи растения, без зелени

Цъфтящити растение е красиво за кратък период, когато цъфти. А помислихте ли как ще изглежда до края на годината? Преди да направите покупката разгелдайте листата и структурата на растението. Включете в избота си екземпляри с ефектна зеленина или декоративни треви, за да придават добър вид на лехите извън времето на буйния цъфтеж.

Грешки в градината

  1. Покупката на недостатъчни количества от един сорт

Като начало само една или две саксии от един вид е сполучлив начин да првърнете градината си в миш- маш. В зависимост от размера и вида на разстенията, се препоръчва закупуването на най- малко три саксии, дори шест и повече, от един вид, за да получите един наистина издържан и добре проектиран вид.

  1. Покупка на заболели растения

Листата могат да ви кажат много за растенията. Избягвайте да взимате екземпляри с кафяви, жълти или увехнаи листа, които означват лошо здраве или небрежност. Също така разгледайте листата за увреждания от насекоми като листни въшки и акари. Не бихте искали да разпространите вредителите в цялата си градина. Вместо това я обновете с растения с буйна и жива зеленина.

  1. Избор на напълно разцуъфнали цветя

Не се съблазнявайте от саксии с изобилно цъфтящи растения. Вместо това потърсете екземпляри със здрави листа и дебели пъпки. Нека цъфтежът достигне пика си в градината, а не саксията.

  1. Избор на растения с бедна коренова система

Стойте далеч от растенията, чойто корени излизат от саксията. Тези заплетени корени могат да се задушат и да крадат от хранителните вещества на растението.

  1. Не обръщате внимание на етикетите

Пластмасовите етикети, стърчащи от саксиите, съдържат важна информацияза растението. Там са описани изискванията за вода и светлина, както и времето на цъфтене, колко голямо ще стане растението. Това е важно да се знае, за да разположите расението на правилното място в градината.

  1. Не знаете размерите на вашата градина

Специалистите препоръчват да знаете точните растения, когато отивате да пазарувате, дори ако е възможно, носете и снимка на лехата, която искате за засадите. Така в магазина ще могат да ви кажат Какво количество растения ще са ви нужни.

  1. Невъзможност да се определи цветовата схема.

Всички цветове могат да бъдат красиви, но не всички изглеждат добре заедно. Градините изглеждат добре, когато са издържание в определена цветова схема.

  1. Късно слагате саксиите в земята

Опитайте да поставите растенията в земята, веднага след акто сте се прибрали в къщи. Ако се налага да се отложи засаждането, ги съхранявайте на сенчесто място, където няма да изсъхнат.

Преди да засадите цветята, обаче, почистете градината. Изхвърлете всички боклуци от градината, за да сте сигурни, че нищо няма да попречи цветята да покажат истинската си красота.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар