Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

3 случая, когато столчета за Кола Lorelliе идеално за детето ви

Много неща имат важна роля при избора и покупката на столчета за кола. Когато и вие като млади родители сте на този път, добре е да знаете тези неща:

Възраст на детето

Купувате столчета за кола Lorelli за дете на възраст 1,5 – 2,5 години, което групата „2/3“ все още не е подходяща (теглото му е по-малко от 15 кг, височина под 95 см). В този случай не е логично да изберете стол от група „1“, защото бебето много бързо ще порасне за него.

Размери

Трансформиращият стол, в този случай ще бъде най-икономичното решение на въпроса и гарант за безопасността на вашето бебе.

Финансова възможност

Няма финансова възможност за покупка на детско столчета за кола Lorelli за всяка възрастова група. В този случай е по-добре да се предпочита трансформатор, отколкото адаптери, които, между другото, скоро ще бъдат забранени.

Определете метода на закрепване

Има 3 начина за фиксиране на столчета за Кола Lorelli

Установени предпазни колани;

Isofix система;

Система Latch и SuperLatch.

Коланите в столчета за кола

Монтирането със стандартен триточков колан се използва за всички възрастови групи. Има обаче някои особености. В групата „0“, „0+“ стандартният колан фиксира столчето за кола в купето и детето се закопчава с вътрешен петточков колан. В групи „1“ и по-горе стандартният колан закопчава детето, а столът се фиксира поради теглото му.

Предимствата на този тип монтаж – столчета за Кола Lorelli

Универсалност (стандартен предпазен колан е във всяка кола);

Благоприятна цена;

Възможност за монтаж на всяко столче за кола;

Недостатъци на закопчаването със стандартен предпазен колан:

Сложността в процеса на фиксиране.

Не толкова висока сигурност в сравнение с Isofix и Latch.

Възможността да се изправите срещу „липсата“ на обикновен колан.

Полезни съвети столчета за кола Lorelli

Преди да купите стол, проверете възможността да го инсталирате в колата си. При някои модели автомобили дизайнът на профилите на задната седалка и задната част прави невъзможно закрепването на повечето детски седалки. Има ситуации, когато дължината на стандартния колан не е достатъчна за фиксиране на държащото устройство.

Столчета за кола Lorelli монтиране

Алтернатива на стандартните предпазни колани при заключване на детската седалка е системата Isofix. Това е твърдо закрепване на стола към тялото на автомобила. Това осигурява най-добрата защита на детето.

Детска седалка със системата Isofix е почти невъзможно да се инсталира неправилно. Това се прави много бързо и просто. Специални скоби, вградени в задната седалка на почти всеки модерен автомобил, са свързани към скобите, разположени в долната част на системата за обезопасяване. „Свързването“ е лесно, а столът е здраво фиксиран. Някои модели имат електронни индикатори, които променят цвета си, ако столът е инсталиран правилно.

Някои модели столчета за кола от групи „0+“ и „1“ предвиждат инсталирането на детска седалка на специална платформа, оборудвана с крепеж Isofix.

Важно е да знаете!

Преди да купите столче със системата Isofix, уверете се, че подходящите тела са налични във вашия автомобил. Трябва да ги потърсите от предната страна на пътническата седалка, отзад. Поставете ръката си в пролуката и лесно може да усетите скобите.

В по-голямата част от случаите системата Isofix може да се използва само на страничните задни седалки. Тук са предвидени скобите за закрепване в колата. Ако трябва да поставите детската седалка отпред, може да я фиксирате със стандартен предпазен колан. Повечето модели Столчета за кола Lorelli позволяват тази опция за инсталиране.

Системата Isofix се използва в столчета за кола от всички възрастови групи. Въпреки това, когато фиксирате столчето от категория „0“ по този начин, понякога може да се създаде вибрация в столчето за кола, което е нежелателно за детето. Започвайки от група „1“, може спокойно да преминете към Isofix.

Детето трябва да е удобно и няма друг начин! В противен случай непрекъснато ще действа, привличайки вниманието на родителите. И това вече застрашава безопасността на пътуването.

Съвременните модели столчета за кола Lorelli се отличават с анатомичната форма на седалката, така бебето да се чувства комфортно. Дизайнът на много модели предполага наличието на удобни подлакътници и колани. Много производители предлагат и редица полезни аксесоари, за да подобрят комфорта при возене. Тях може да разгледате тук: obebe.bg.

Що се отнася до дизайна, всичко зависи от индивидуалните предпочитания. Днешният асортимент ще задоволи и най-взискателните родители, които се стремят да следват модните тенденции при избора на стол за кола!

Ако планирате да пътувате често с бебето, теглото на стола има значение, защото трябва постоянно да го носите и да го инсталирате. И тъй като майката най-често кара с детето, се препоръчва да изберете повдигаща детска седалка.

Удобството на пътуването зависи и от тапицерията на детската седалка. Препоръчва се да се даде предпочитание на естествените тъкани. Ако тапицерията на седалка е синтетична, купете допълнителна памучна покривка.

Това е важно!

За сертифициране на столчета за кола Lorelli, винаги ще видите специална съответстваща значка. Това е кръг, в който е вписана буквата Е, както и цифри, указващи страната на сертифициране и номера на серията на текущия стандарт.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар