Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Ананас джудже

Повечето видове ананас са подходящи за отглеждане в домашни условия, само докато са малки. Ананасът джудже прави изключение. Неговите листа рядко стават по – дълги от 40 см.
Грижи: В помещението трябва да се поддържа постоянна температура от 18 – 20 градуса, а през зимата тя може да падне максимум до 15 градуса.
Идеалната почва за растението се състои от равни части торф и гнили листа, пясък и оборски тор. Това я прави рохкава и лесно пропускаща водата.
Ананасът не бива да се преполива. Използва се мека и топла вода. В периода на цъфтеж се налива по малко вода и в самата розетка.
Желателно е листата да се опръскват често през лятото.
Торенето става с подходящ, добре разреден тор, през 2 седмици.
Място: Основното нещо, от което се нуждае растението, за да цъфне и даде плод, е силна светлина, и то минимум по 4 часа на ден. Идеалното място за него е до прозореца. При липса на достатъчно светлина, листата на ананаса бързо се обезцветяват.Анансът има нужда от свеж въздух, поради което е редно да се изнася на балкона.След като прецъфти и даде плод, голямата розетка на ананаса умира. Това е моментът растението да се размножи – чрез кореновите кленове, които се отделят и се засаждат в нова саксия.Може да се размножи чрез върхови калеми.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар