Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Балканска роза

Роза – балканска е подходяща за отглеждане на балкона, като повечето рози са миниатюрни. Те не се различават много от градинските и имат нужда от същите грижи.
Миниатюрните рози често биват пренебрегвани, поради липсата на аромат, но са лесни за отглеждане и са прекрасен акцент за дома и градината.Съществува голямо разнообразие от рози. Балконските рози цъфтят през цялото лято в жълто, оранжево, бледорозово, червено и др.Съдът на розата трябва да подходящ по големина. Ако е прекалено малък, розата ще стане сбита, ако е прекалено голям – растението ще расте бавно.
Необходима е богата на хумус с примеси на глина и пясък почва, която да не задържа вода.Наторяването се прави в началото на лятото, по веднъж в седмицата.
Когато розата прецъфти, тя се почиства от цветовете, за да цъфти наново.
Листата на розата се пръскат с вода задължително всяка седмица (отгоре и отдолу), за да се почистят от прахта и да се намали риска от акари. Мястото на отглеждане трябва да е задължително с директна слънчева светлина. Ако стеблата се издължат прекалено много или между листата остава голямо пространство, това означава, че растението не получава достатъчно светлина.
Миниатюрните рози се нуждаят също от добра циркулация на въздуха.
През зимата балконската роза може да остане на открито, но трябва да е добре защитена от слани, или да бъде прибрана на хладно и тъмно място.
Размножаването става чрез резници през август и септември. Младите растения се засаждат в сандъчета на разстояние около 20 см. едно от друго. Достатъчна е дълбочина на почвата 20 см. Първите три седмици поливането е всеки ден.
Много малко видове се размножават чрез семена, в началото на пролетта, когато почвата отпусне.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар