Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

ДЕКОРАТИВНИ САКСИИ ЗА ЦВЕТЯ

Саксиите са силно изглеждащи не само интериора в стаята, но и сред домашните растения. Те са в хармония с цялостната цветова схема. Не е необходимо да поставяте цветя със сини завеси. Може да решите този проблема с помощта на саксии или цветя във вази.

Ако изберете правилния цвят, форма и съотношение, чиниите за цветя ще бъдат успешно комбинирани с растения и ще изглеждат отлично в интериора.

Ето как да започнете с декоративни саксии за цветя:

Купете саксии за цветя!

Днес има декоративни принадлежности за всеки вкус. Най-практичните и евтини са пластмасовите саксии с палети. Във всеки магазин има голям избор от тези ястия, недостатък е, че изглеждат прости.

Дървените вани изглеждат много по-изгодни. Те идват в различни размери както за перваза на прозореца, така и за верандата или зимната градина. Ваните са импрегнирани със специално съединение, което е безвредно за растенията. Дървени контейнери и вани могат да бъдат закупени не само в магазини за градинари, но и в мебелни центрове.

Стилно и богато изглеждат саксии от глина. Вярно е, че те са по-скъпи. Такива саксии са направени в различни размери и цветове, в т. ч. палети. Не купувайте най-евтините глинени саксии, те бързо губят цвета си.

Как да изберем саксии за цветя?

Издръжливи и атрактивни каменни кутии, техният недостатък е високата цена и тежестта. Прозоречните кутии, изработени от влакнести материали, са леки, прости и практични. Те изглеждат като камък, но не са вечни.

Няколко съвета за тези, които искат да засадят домашни растения, а преди това научете и какви цветя не трябва да засаждате у дома.

  • Малките растения ще се загубят в големи цветни саксии;
  • Избирайте саксии и гърнета с шарка, която прилича на цветето, отглеждано в нея. Това изглежда добре;
  • Старата мивка за фаянс може да се използва за отглеждане на гъсти цветя;
  • В купа, кофа или корито може да засадите по-голямо по размери цвете. Например: бромеада с прераснала корона или папрат;
  • Кактусите не разполагат с обширна коренова система. За тях е по-добре, да са засадени в ниски саксии.

 

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар