Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Фактори, които да имате предвид при почистване на двор

Фактори, които да имате предвид при почистване на двор в София

Решавайки да почистите вашето дворно място, независимо от това, че реално това е ваша собственост и ваше владение, има някои законови постановления, с които трябва да се съобразите като собственик на имота или земята.

Има някои подробности, с които е желателно да сте наясно, що се касае до старите дървета и храсти, и вие трябва да знаете какво се изисква от вас, ако решите да ги премахнете, когато правите почистване на двор от боклуци, дървета и храсти, които са повредени по някакъв начин и не могат повече да виреят правилно.

Поздредба на дворно място

Първо трябва да направите проверка дали съответния корен на дърво, който искате да отстраните или храст не са защитен вид, тогава без разрешение от общината и от одобрението на местен еколог нямате право да отстранявате дървото, независимо че от него може да е останало само корена. Ако пък решите да действате на своя глава, дори и да не сте наясно със закона или да не сте го направили умишлено, пак може да отнесете сериозни глоби и санкции за такъв тип нарушение.

За да нямате някакви бъдещи неприятности с общината или закона, най-добре се консултирайте със служителите там, вземете необходимия протокол, който се изисква според закона и който ви дава право да се разпоредите както прецените с дърветата най-вече във вашето владение . Все пак се оказва, че един елементарен процес на рязане на дървета и храсти, не бива да бъде толкова подценяван и че просто е нужно да вземете една резачка.

Има и още един фактор, с който трябва да се съобразите и това е разделното сортиране и изхвърляне на боклуците. Когато вещите и боклуците, които трябва да се изхвърлят са дори и в по-голямо количество, те трябва да бъдат разпределени в отделни купчини – метал, пластмаса, растителни отпадъци, строителни отпадъци. След това те се извозват до определените и специализирани места за изхвърляне, за рециклиране или за унищожаване по някакъв начин, който е предвиден в съответствие с предпазване и незамърсяване на околната среда.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар