Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Хармонията в градината и двора

Дворът и градината пред дома ни се нуждаят от добра поддръжка и хармония, за да ни носят приятно настроение и комфорт. Как можем да постигнем още по-прекрасна градина, без да влагаме прекалено много средства в това? Тук ще ви дадем няколко практични съвета, за да се радвате на изрядна градина, от която всеки се възхищава.

Почиствайте редовно дворното пространство.

Градината трябва да бъде почиствана не по-малко старателно и редовно от дома. Също както домът има нужда от ежедневно освежаване и по-основно почистване поне веднъж в месеца, така и градината трябва да бъде добре поддържана. Ако прецените, че можете сами да се справите с по-дребните задачи по почистване на градина, можете да наемете фирма, която да ви помогне само с извозване на боклуци от двор. Ако не искате да се мъчите с цялата тази работа и отдавна не сте разчиствали отпадъците в двора, направо се възползвайте от услугите на фирми, предлагащи хамали.

За градината

Определете кое къде искате да бъде.

За да се радвате на хармонично подреден двор, трябва самите вие да знаете къде точно е мястото на всяко нещо в него. От растенията, които ще отглеждате, до мястото, в което ще съхранявате градински инструменти, до пейките и кътовете за почивка.

Изградете хармония на формите и цветовете.

Добре е в двора ви да преобладават заоблените форми. Така в него ще цари атмосфера на спокойствие и мир. Ако алеите са вече изградени и вместо овални и полегати форми, имат остри ръбове, можете да ги смекчите с помощта на увивни растения и райграс.

Заложете на добрия баланс.

Добрият баланс започва още с почистване на двор от ненужни вещи и преминава през избор на централна точка, около която да се фокусира цялостната концепция на изграждане на градината. Най-лесно можете да постигнете баланс като използвате принципа на симетрията и от двете страни на централната алея посадите подходящи растения, които си хармонират и взаимодействат. Така постигате класически красива градина, която носи приятно настроение и усещане за нещо познато.

Ефекта на изненадата.

Не пропускайте да нарушите правилата и да внесете нещо свое в проекта на вашия двор и градина. Това е сигурен начин да оставите вашия специфичен почерк и да заявите, че имате виждане за нещата и вашата градина е строго индивидуален израз на вашия вкус. В противен случай рискувате да се сдобиете с поредната добре изглеждаща градина, която обаче не се отличава с нищо особено пред всички подобни на нея.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар