Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да изберем цвят за интериора

Всеки от нас се стреми да живее в комфортна среда.

Всички сме индивиди, със собствените си предпочитания и персонажи. Нека поговорим за свойствата на цвета:

Червено – Цветното вълнение, призовава за дейност и действие. Някои хора, при вида на червено, се чувстват депресирани и реагират агресивно, демонстрирайки някаква защитна реакция. Ако сте в една стая, боядисана в червено за кратко време, настроението ви се подобрява и искате да се движите. Но ако сте в такава среда за дълго време, тогава вашата работоспособност е значително намалена и се появява умора. Важно е да се отбележи, че голяма роля играе сянката на червеното. Добре е да организирате дома подобаващо. Ако ви трябва фирма, която извозва, то лесно може да наемете от този адрес: http://www.izvozva.bg.

Помнете, светлите нюанси могат да мобилизират и настроението.

Червеникаво-кафяв нюанс успокоява и дава спокойствие.

Алените елементи в интериора са наситени с ярки цветове. Те помагат да се отървете от депресия. Междинният цвят между червено и жълто е оранжев. Тъй като е червен, той също подобрява настроението, приспособява се към позитивното и дава усещане за светлина. Не напряга зрението и не потиска. Светлият тон на оранжевия оттенък е много популярен сред децата.

Жълтото  е цветът на слънцето. То е свързано със светлината и топлината. Меки цветове от този цвят са създадени, за да направят къщата по-удобна. Жълтият цвят помага да се отпуснете и да се справите с негативните мисли. Трябва да бъдете обаче внимателна към нюансите на този цвят. За някои хора, жълтото, с добавянето на зелени тонове, причинява негативни емоции, чувство за „каустичност“.

Кафявото е много популярно и най-топлото кафяво е бежово. Това не е изненадващо, кафявият цвят и нюансите му носят усещане за надеждност, стабилност и дори тежест в къщата. Но в същото време, същите тези цветове дават усещане за топлина и създават атмосфера на спокойствие и приятелска атмосфера. Много често този цвят е избран за подови настилки. Чист кафяв цвят е подходящ за офиса, тъй като помага да се концентрира. Не бива да се прекалява с кафяв цвят, прекомерното очарование с него може да доведе до факта, вашият дом да изглежда твърде мрачен.

Опитайте с дребни детайли и леко преливащи се нас нюанси, за да се получи всичко св стил и усет към детайлите!

 

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар