Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да поставите легло в спалнята, според всички правила

Леглото е основната мебел във всяка спалня. Именно върху него можем да си починем, да се отпуснем и да се потопим в блажено състояние на съня. Малко от нас са смятали, че качеството на съня се влияе не само от добрите мебели, но и от правилното му разположение в стаята.

Как да поставите легло в спалнята правилно, ще разкажем в нашата статия.

Ако междувременно се нуждаете от БЕЗПЛАТНО изхвърляне на стари мебели в столицата, проучете на адреса на чистачи.бг.

Основни правила за местоположението на леглото в спалнята

Целият интериор на спалнята е изграден около леглото. Всички останали мебели са само допълнение към кутията за спалня. За да осигурите качествен сън, се нуждаете от голямо, надеждно легло. Независимо от размера му, препоръчително е да го поставите така, че да може да се движите свободно.

Как да поставите легло в спалнята

Съвременните публикации за интериорен дизайн предлагат голям брой опции за това как да поставите легло в спалнята, с препоръки, примери и снимки. За да спестят място, дизайнерите предлагат вместо стандартни гардероби да се използват гардероби или скринове в спалнята и да съхраняват необходимите малки неща в ракли или нощни шкафчета.

Ако искате да поставите легло в спалнята на линията „врата – прозорец”, това може да провокира чести настинки. Ако в стаята има климатик, завесите му трябва да бъдат поставени така, че студеният въздух да духа по тавана, а не върху спящия човек. Препоръчително е да не окачвате рафтове над леглото от съображения за безопасност. Колкото и сигурно да са приковани към стената, един ден могат да паднат.

Ако поставите леглото близо до прозореца, ще трябва да се приближите до него, което е доста неудобно. Препоръчително е да преместите спалното легло поне на 50 см. Ако леглото стои от прозореца, по-малка е вероятността по време на сън лъчите на слънцето или светлината на уличните лампи да ви тормозят директно.

Съвет! Избягвайте да поставяте главата на леглото към отоплителната система. Това може да доведе до прегряване, което ще се отрази негативно на цялостното благосъстояние.

Спалнята трябва да осигурява определено ниво на комфорт и безопасност. Редица препоръки ще ви помогнат най-правилно да поставите голямото спално легло в пространството на стаята:

По-добре е да поставите легло в онази част на стаята, която не се вижда от входната страна, тъй като мястото за спане е доста интимна зона и не трябва да попада в зрителното поле на хората, които минават покрай нея.

Едно легло най-често се поставя близо до стената. Тази опция не е подходяща за двойно легло.

Как да поставите легло в тясна спалня се определя в зависимост от напречните размери на стаята. Ако зоната позволява да го поставите напречно и да осигурите достатъчно широк проход, тогава е добре. В противен случай е необходимо леглото да се премести на дълга стена.

Правоъгълното пространство в спалнята може да бъде визуално подравнено, ако поставите леглото в средата на стаята.

Ако спалнята е ограничена по размер и е тясна, но искате да осигурите максимален достъп до двойното легло, тогава може да го поставите по диагонал.

Единичното легло също може да бъде поставено по диагонал, ако е необходимо да се осигури достъп до прозореца в малката спалня.

Винаги може да наемете Чистачи за изхвърляне на стари мебели в столицата за изхвърляне на излишните мебели.

Ако мислите как да направите леглото в спалнята най-удобно, подходете към този въпрос от практическа гледна точка. Поради факта, че всяко легло изисква определена грижа и трябва да се прави ежедневно, трябва да се оставят поне 70 см свободно пространство по дългата страна на леглото. Това ще позволи свободно да се движите по спалното легло, извършвайки необходимите манипулации. Разбира се, да се съобразите с това правило в малък апартамент е доста трудно, въпреки това, трябва да поставите легло, така че да има минимално движение. Улеснение ще са услугите на chistachi.bg.

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар