Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да премахнем ръжда по колата

Всеки опитен водач на МПС, вероятно знае коя част от колата е най-скъпа и изисква много внимание. Мисля, че сте се досетили какво става. Точно така – това е тялото на колата. Обикновено професионалните сервизи и майстори се опитват да предотвратят появата на най-малките бъгове (както се казва, ръжда). Затова те предварително обработват корпуса на автомобила със специални антикорозионни вещества. И всичко това, защото знаят какво е ръждата и колко дълго и болезнено е необходимо да се борим с нея. Така че е по-добре да се грижите за колата си и да предотвратите всякакви щети и ръжда.

В случай, че щетите по нея са непоправими и колата ви е за скрап, потърсете Мегапартс.

Но, въпреки това, за да направите това, колата има много различни места с висока интензивност на ръжда. Това е основно дъното на колата, или по-скоро нейните части като например арката над колелото, долната част на арката, прага на колата и т.н. и т.н. С поражението на тези елементи на автомобила тялото не изглежда добре поддържано, което показва непочтеността на собственика. Когато има проблем с появата на ръжда по тялото, е необходимо да отстраните. И това е един от видовете ремонт на автомобилните каросерии. Сегашният проблем може да бъде решен с умелите ви ръце у дома. Има няколко начина за решаването му. Сегашният проблем може да бъде решен с умелите ви ръце у дома. Има няколко начина за решаването му.

Начало по отстраняването на корозията

Така операцията по отстраняване на корозия трябва да започне от автомивката. Това действие е най-добре да се направи не само с помощта на вода, но трябва да използвате специален автомобилен шампоан, който не само ще почисти колата ви от мръсотия, но и ще предотврати появата на петна. Веднага щом колата изсъхне добре е необходимо да се третират всички места с ръжда. За тази маневра се нуждаете от груба шкурка или четка върху метала. Който и да има ъглошлайф. Ако изберете това устройство за работа, тогава ще ви трябват специални дискове за набиране или дискове с пластмасова основа. Когато се използва плоча за отстраняване, се отстранява достатъчно дебела метална повърхност. Това, ако ръждата е направена на голяма площ на тялото или рамката.

Някои данни за преобразувателите на корозия

Напоследък са използвани различни химикали в борбата и отстраняването на ръжда от автомобил. Те се наричат ​​преобразуватели на корозия. Тяхната основна цел е да предотвратят появата и последващото „размножаване” на местата с ръжда. Това вещество не е опасно за металната повърхност на автомобила. Но заради ръждата е обратното. Човек трябва само да приложи този инструмент за известно време върху метална повърхност, засегната от корозия и да забърше с парцал! Малките ръждясали места просто се изравняват и корозията ще се отстрани. Конвертори за отстраняване на корозия са от различен тип и се произвеждат от различни производители. На този етап, домашната течност „инхибитор на корозия VSN-1“, която е доста проста за използване, остава особено популярна. След като се лекува с този агент на място там, където имаше корозия, се образува слой от сиво-мръсен цвят. Тази плака лесно се отстранява с енергичен поток от вода. Много често се използва и ортофосфорната киселина. Тази киселина е компонент на почти всички преобразуватели на корозия. Но все пак ефектът върху ръждата на такива агенти е различен и освен това е пряко зависим, както от вътрешни, така и от външни фактори.

Всички горепосочени действия са основният елемент за премахване на ръжда по повърхността на автомобила. След всичко това трябва да нанесете тънък слой основа. От над обичайната основа, като правило, слой от акрилен грунд се регулира. И накрая можете да започнете да замазвате колата. В случай, че не знаете как да замазвате кола, най-добре е да поискате помощ от специалист. При работа с такива химикали не забравяйте за защитата на очите и ръцете си. Това означава, че трябва да работите само в гумени ръкавици и специални очила. Преобразувателите на корозия са, да речем, почистващи препарати. А съставът на всички почистващи продукти задължително включва киселина.

Краят на ремонта срещу корозия

Веднага след като замазката засили малко върху проблемните зони, е необходимо да се направи гладка повърхност с шкурка. Но! Замазката не трябва да бъде напълно суха, а по-скоро мокра. Отстранете праха, от повърхността на замазката. След пълното изсъхване приключваме последния етап от работа, или по-скоро рисуването. Първо трябва да вземете решение за цвета на рисуването и да изпълните същия алгоритъм, какъвто се случва при боядисване на автомобил. Това означава, че обработваме повърхността с течна замазка с пневматичен пистолет. След това, без да правим каквито и да било действия, оставяме автомобила за един ден. Каросерията на автомобила е издухана и обезмаслена. Нанесете грунд.

За целта е необходим и въздушен пистолет. Оставете грунда да изсъхне. След това обработената повърхност се смила с шкурка. Ако имате неравни участъци, те трябва да се третират с уплътнител. И за да се получи перфектно плоска повърхностна струя. След това идва ред на боядисването. Първо издухайте повърхността на тялото и обезмаслете. И накрая започваме да рисуваме. Боята трябва да бъде еднаква, не твърде течна и не твърде гъста. Добавете активатор към боята. Най-добре е автомобилът да се боядисва с пръскачка. Нанесете боя поне 3 слоя. Необходимо е да се изрисуват точно онези зони, които са били повредени от корозия. Придържайки се към технологията за отстраняване на ръжда. Може да постигнете перфектен резултат и третираните места ще изглеждат като нови!

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар