Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да създадете килим от цветна градина

 Килим от цветна градина

Трудно е да си представим нещо още по-впечатляващи и оригинално от майсторски изработените килими  от цветна градина. Създаването на цветни лехи изисква не само създател с безупречно чувство за стил и вкус, но също така и наличието на умения и знания.

Ето какво ще ви бъде нужно:
– гофрирана пластмасова лента;
– растителни семена;
– една лопата и гребло.

Инструкции за работа
Предварително разчистете двора си и отстранете сухите мъртви растения, коренища и клони, които пречат на красотата в градината ви.
Препоръчва се да използвате ниски растения, които покриват земята, за да се създаде ефекта на цветен килим. Има видове цветни килими, включващи пълзящи храсти и тревисти декоративни растения. Най-често се използват тревисти растения, които се понасят добре и имат кичеста форма с красиво оцветени листа (Pelargonium, копривка, stahis, mesembryanthemum, antennariya, stellyariya, Santolina и други).

Направете скица на цветната леха с килима, желателно е да я разположите в предната част на двора си, защото е привлекателен със своята яркост и блясък. В създаването на такива лехи няма ограничение за вашите фантазии. Можете да изберете да направите герб или своите инициали. Ако е искате, използвайте стил Арабеск – къдрава малки цветни лехи. Трябва да има разнообразие в състава и модела. Има варианти, в които центъра на елегантната цветна градина има фонтан или малка пластика.
Заслужава да се отбележи, че е трудно да се създаде такъв цветен килим. Но ако сте решили да направите такава красота в градината си, като за начало, може да скицирате една проста рисунка или да прекопирате модел. Не забравяйте и за така наречените ограничители, като цветна градина включва много ясен модел, и цветята не трябва да се разпространяват  в различни посоки.

За да се запазят растенията заедно, използвайте пластмасови или метални ленти, които трябва да бъдат предварително закрепени  в земята между различните видове растения. Но това е по-добре да си купите специална зелена лента от гофрирана пластмаса, произведена специално за тази цел.

Над повърхността на почвата, за да остане в района на няколко сантиметра височина. Посадете цветята гъсто, на разстояние от около десет сантиметра. Също така, трябва да сте запознати с характеристиките на растенията – височината им, нуждата от светлина и вода, време на цъфтежа и продължителност на живота.

При създаването на цветния си килим можете да използвате и различни камъчета, мраморни плочици, пясък, чакъл. С тях ще създадете ефект на мозайка и ще уплътните килима. Дървени стърготини, които са боядисани в различни цветове също ще придадат на цветния ви килим ефектна визия. Грижата за цветните ви лехи включва редвно поене и подхранване, както и подрязване за намаляване на растежа и увеличаване на разклоненията.

Етикети:
Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар