Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да си отгледате Лавър в задния двор

В древен Рим и древна Гърция, лавровите растения са почитани за подаръци на победителите и известни хора на онова време. Всяка домакиня знае, че дафиновият лист е незаменим в готвенето.
Без дафинов лист не се готви вкусна супа, говеждо месо и кисели краставички. Но знаете ли, че това растение може да расте на дърво у дома ви и още по-добре в задния двор?

Научете за фирма по почистване на дворове от следния адрес: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D1%80-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%83%D1%86%D0%B8.

Отглеждайки го в градината си, може винаги да разчитате на пресни листа. Известно с латинското наименование Bay Tree е вечнозелен храст, предствител от семейство Лаврови. Родината му е Средиземноморието. На размери достига височина 2-6 м. Има право стъбло, в долната част сиво и със зелено в короната.

Листата му са тъмнозелени и притежават характерна миризма. Цъфти в месеци март-април с белезникаво-жълти цветове, а плодчетата му са черни. Лавърът не обича студа, така, че в България ще е капризно за отглеждане на открито.

В миналото лавровото дърво било ценено като свещено. Дори храмовете на Аполон били обкичвани с клонки лаврово дърво, а самото растение се е смятало за покровител на радостта, светлината, поезията, победата, музиката и лечението. Затова с тях били кичени победителите.

У нас дафинови листа се отглеждат и като декоративно растение. От тях се получава етерично масло с жълта течност, сладникав вкус и приятен силен аромат.

За да имате в къщата лаврово дърво, трябва да се купувате резници, които да се адаптират бързо, но дърво може да се засади и от семена.

Семената трябва да се засаждат в края на зимата. Да се отглеждат в контейнери и да са обогатени с хранителни вещества в почвата. За да поникне дървото, температурата на почвата трябва да бъде не по-ниска от 18 градуса. Когато първите листа на разсада започнат да се разлистват, трябва да се разделят на разстояние два см една от друга, в отделни саксии. Грижа за разсада изисква редовно поливане.

С фирма SMETISHTE.COM може да поръчате цялостно почистване и обслужване на двор с парцел.

Въпреки факта, че лавровите растения не се нуждаят от специални грижи, в края на краищата, е необходимо да се гарантира, че дървото е разположено на слънчевата страна.

През първите пет години лавровото дърво трябва да се пресажда всяка година, след трансплантацията веднъж на всеки три години. В началото засадено в саксия, а по-късно и в двора, това растение, както и много други декоративни дървета и храсти изискват специални грижи, особено през първите 3 до 5 години.

Направете вашето място в двора, около къщата, приветливо и приятно, с подходящо избрани растения. Почистване на двора, също трябва да става периодично.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар