Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да споделим кухнята със свекървата – уроци по домашна дипломация

Жилищният проблем развали не само младите домакинства. Когато живеете под един покрив, няколко поколения, всяко пространство, независимо от размера, може да ви се стори тясно.

Кухните най-често стават свидетели на мащабни семейни битки, разгръщащи се между снаха и свекърва.

Свекърва. Някои хора смятат, че думата е дошла от израза „собствена кръв“, тоест родна, близка. Но има и такива, които вярват, че етимологията на тази дума се корени във фразата „прясна кръв“. Дали свекърва ще стане родна личност или „кръвопиец“, зависи от това как се развиват отношенията ви с нея в кухнята. В крайна сметка в отделна стая сте изолирани от нейната компания, но в кухнята – изобщо не важи това правило. Нещо повече, тя е господарката именно на това място.

Хамали с транспорт за пренасяне на имущество.

И така, ето ви и няколко съвета за спокойно „кухненско“ съвместно съществуване с вашата „втора майка“ …

Не се опитвайте да съжителствате в кухнята със свекървата, ако има поне малка възможност да живеете отделно, използвайте това право.

Ако все пак решите да живеете заедно, опитайте се да се споразумеете за „преградата“ на кухнята: нека имате отделна кутия, рафт в хладилника. Да поставяте отделен хладилник в стаята си. Не си заслужава: свекървата да си помисли, че я подозирате в това да е консумирала вашите продукти или да ги е скрила.

Винаги и незабавно мийте съдовете, печката, подовете. Запомнете: не сте съвсем у дома! Ще има много оплаквания към вас и не бива да създавате причини за още по-голямо недоволство.

Опитайте да готвите по различно време със свекървата.

Бъдете винаги учтиви, предлагайте помощ, говорете спокойно, умейте да слушате, не пропускайте възможността да си говорите за живота, да говорите за плановете си. Така свекървата ще бъде спокойна, която е наясно с всичко и ще се тревожи по-малко за сина си.

Ако сте недоволни, не се вълнувайте и не показвайте това на момента. Помислете. Може би има някаква истина в думите на укор. Ако категорично не сте съгласни, възразявате, защитавайте своята гледна точка, спорете, убеждавайте. С една дума, бъдете учтиви, не бъдете груби, но уважавайте, както себе си, така и отсрещната страна.

Ако свекърва ви говори с мъжа си за вас, обърнете внимание на реакцията му. Ако съпругът винаги безусловно е от страната на майката или дори предпочита да избягва разговора, вижте точка 1. Ако той си позволи да ви обижда и унижава в присъствието на членове на домакинството, не защитава, след това отново точка 1, но без съпруга …

Е, и основното правило за всички поводи: отнасяйте се с хората така, както искате да се отнасят с вас и бъдете щастливи!

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар