Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да транспортирате стари неща от килери, тавани и мазета

Ако се налага да се местите, ако сте планирали ремонт или имате някакъв ход, то сред най-популярните въпроси е това как да се транспортира всичкия боклук, безопасно и здраво? Преди да подадете заявка за транспортиране, ви препоръчваме да прочетете тази малка статия.

Интериорът на всеки модерен дом включва гардероб, килер, прилежащи стаи като мазе, таванска стая и други. По правило такива места поместват много боклук – стари вещи, които отдавна са забравени, сувенири, домакинска посуда, стари мебели и пр.

Много често продуктите не се вписват във вратите и стълбищата, асансьорите – те трябва да се разглобяват и след това се сглобяват отново. Това е сложен процес, който изисква съответните знания и умения. Понякога демонтажът може, дори да унищожи обекта – поради присъствието на постоянни връзки.

Опитните професионалисти знаят как да транспортират шкафа без повреди, като същевременно запазват същата функционалност. След като направите заявка към чистачи.com ще получите изгодни оферти, които могат безопасно и ефикасно да транспортират всички мебелни конструкции.

Съвети за подготовка и демонтаж

Преди да разглобите дадена мебел е нужно да помислите кое и как да се получи. За преместване, трябва да прегледате и да определите точно кои части трябва да бъдат отстранени. Малките мебели са по-удобни и по-лесни за транспортиране, а сглобяването е лесно, само ако това ви е работата. Ето, защо за този тип дейности има услуги, предлагани от специалисти. Те пристигат на място, демонтират и извеждат от терените на дома. Те се занимават и с изхвърлянето на всичко излишно до депо.

Определяне на необходимостта от разглобяване на продукта, разгледайте някои от нюансите:

Античните мебели, които са били многократно демонтирани и транспортирани, не могат да издържат на следващо местене. Когато разглобявате и сглобявате, бъдете особено внимателни, за предпочитане се свържете с професионалистите.

Как да се транспортира шкаф с голямо огледало и много елементи от дизайна? Предварително монтирайте веригата и маркирайте всички детайли.

Продуктите, изработени от дървесни частици, не винаги могат да се изправят срещу монтажа и демонтажа, затова при транспортирането премахнете минималния брой части.

Как да се транспортира огледало на гардероб и други елементи без загуба и повреда? След като демонтажа завърши, сглобете всички крепежни елементи. Останалите конструктивни елементи се опаковат с полиетиленова пяна, гофриран картон или филм с въздушни мехурчета. Опакованите части се движат само в колата и се закрепват добре.

Не сваляйте вратата (включително стъклото и огледалото): частично разглобената мебел може да загуби своята стабилност. Оставете вратите на място, но развийте копчетата на тях, завъртете ги навътре и ги затегнете отново. След това фиксирайте всички врати с тиксо.

Как да изхвърлите голям гардероб

Това е красива, просторна и удобна мебел. Но когато се премества, може да създаде много проблеми.

Обърнете внимание: възможно е да се транспортират само мебелите на шкафа, които имат стени, таван и под. Вградените продукти, които се изработват по поръчка, често се инсталират „плътно“ – т.е. веднъж завинаги. Възможно ли е да се разглобяват гардероба, когато се движи този тип? За транспортиране на такива продукти, като правило, е невъзможно и непрактично.

В общия случай гардеробите се състоят от голям брой елементи с различни размери. Често имат голяма височина и огледални (стъклени) фасади. Разглобяването, опаковането, а след това последващото сглобяване и инсталиране на такъв продукт изисква известно умение и участие на няколко души едновременно. Невъзможно е да се започне работа без достатъчна квалификация.

Как да се транспортира гардероб без разглобяване и дали е възможно?

Как да се транспортира гардероба, е решен. Но какво да правим след преместването, и как да сглобим продукта.

Като начало решете къде да го инсталирате. Важно е да не се бърка с параметрите: вземете мерителна лента и измерете размерите на бъдещия елемент на интериора. Преди сглобяване, покрийте пода с кърпа или картон. Внимателно изучете чертежите и диаграмите, определете кои елементи трябва да бъдат свързани помежду си.

Сглобете продукта, като поставите страничните стени, така че задната въображаема стена да е на пода. Това ще гарантира най-удобното свързване на частите една към друга. Потърсете чистачи com за цялостен одит и почистване на мазета и тавани с чистачи в София

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар