Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Какво е демонтаж

С развитието на цивилизацията ние постоянно наблюдаваме как градовете се разрастват и разширяват. За развитието на града се нуждаете от много пространство. Но растежът на града не е само широк. Земята за строителство не е по-евтина, а след закупуването й се съставя значителен брой документи, за да се изгради нещо на него. Ето защо, все по-често се изисква демонтаж.

Какво е демонтаж? Ако погледнете в речника, определението на този термин е – това е разглобяване, разрушаване на структури. Но не е синоним на думата „смачкване“. Може да счупите пясъчен замък или къща от карти. Но демонтирането е деликатна работа, изпълнението на която понякога изисква творчески подход.

Къщите са структурно различна степен на сложност. Колкото по-трудно е, толкова по-трудно е да ги демонтирате. Градът се нуждае от разрушаване на стари сгради не по-малко от строителството на нови. Ако сградата е остаряла, на мястото на старата се издига нова. Това е необходимо за различни цели, една от които – лицето на града не трябва да „остарее“. Демонтажът не е лесна задача. За решаването, на което са нужни работници с опит и необходима специална техника, която притежава точност на навигиране на бижута, и решение, което съчетава тези компоненти. В резултат на това унищожението не е разрушително, а конструктивно начало.

Може да демонтирате сградата по три основни начина.

Първият метод е нежен. Това е просто разрушаване на остаряла сграда. Това използва ръчна работа. Нежният метод се използва при разрушаване на дървена конструкция или когато конструкцията на сградата трябва да се използва отново.

Вторият начин е разрушаването на сградата с помощта на технология. Това е често срещано явление, но не може да го наречете деликатен процес. То представлява разрушаването на конструкцията на сградата, в която участват багери и друго тежко оборудване.

Третият начин е експлозия. Той е най-бързият и най-ефективен, но изисква внимателно изчисление и професионализъм.

В допълнение към частичното и пълно демонтиране на сгради, могат да бъдат демонтирани конструкции от дърво, метал и промишлени съоръжения. Помислете за всеки от тези видове разрушаване.

Разрушаване на дървени конструкции – най-лесното. Дървото има индивидуални качества, които позволяват бързо и безпроблемно демонтиране. Така също е евтино – цената е пропорционална на количеството сили, изразходвани за него.

Разглобяването на метални конструкции е разрушаването на конструкциите и ръчното разглобяване на останалите. Съвременните метални конструкции са леки и подвижни, така че при необходимост демонтираната метална конструкция се сглобява другаде. Важно е разрушаването да се извършва внимателно в съответствие с документацията. При транспортиране на метални конструкции се пакетират, за да се избегне повреди.

Демонтажът на сградите прави разлика между частично и пълно. Частично е разрушаването на стени, прегради и тавани. Ако сградата е в изключително критично състояние, те прибягват до експлозия. Демонтаж е задача с повишена сложност. В края на краищата, тя е построена в земята, а за нейното разглобяване са необходими специално оборудване и опитен персонал.

Преди да пристъпите към работа, първо се взема решение, което се обмисля и изчислява до милиметъра. Дори най-малката грешка е пълен провал. Но с Kamion.bg не е нужно да се притеснявате. В края на краищата, преди започване на работа, внимателно се проучва документацията за обекта, който ще се демонтира. Извършва се анализ на терена, внимателно се проучват структурите и се взема решение за метода на разрушаване. Понякога вземането на такова решение е труден процес, но опитът на екипа да мисли творчески, го прави „усъвършенстван” до милиметър.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар