Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Каланхое (Kalanchoe thyrsiflora)

02345Каланхоето, е прекрасен сукулент, който впечатлява с причудливия си вид и неповторимата окраска, която прелива от зелено до кървавочервено. За съжаление, обаче то цъфти доста рядко и се отглежда най-вече поради огромните му и неповторими листа. Като цяло, то е устойчив екземпляр, който има умерен растеж и, е сравнително лесен за отглеждане. Достига максимална височина до 60 см и ширина до 30 см. Характеризира се с изправен силует и впечатление правят срещуположните му листа.

Най-добре се развива при температура, която не пада под 10 градуса и не надвишава 15. Освен това, е добре помещението, в което ще бъде отглеждано да бъде проветрено и да бъде отглеждано на място, където ще може да се радва на 3-4 часа пряка слънчева светлина на ден. Поливането също, е от съществено значение за правилното развитие на сукулента. Като цяло не обича много водата и не изпитва нужда за огромни количества от нея. За това го поливайте само, когато почвата, е напълно пресъхнала, а през зимата, когато се намира в период на покой, е препоръчително да използвате много малко вода – колкото да не клюмнат листата и стъблото. Разбира се, през големите жеги, е добре да го пръскате с вода, но това трябва да става много рано сутрин. Не го поставяйте на слънце, докато листата му не изсъхнат напълно, иначе рискувате под влиянието на слънчевите лъчи да се образува ефекта на лупата и листата му да изгорят.

Растението се пресажда през пролетта, в нова, торфеста пръст с високо съдържание на хумус и пясък в равни части. Не добавяйте подхранващи препарати и се убедете, че в пръстта няма гниещи материали.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар