Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Летуване и зимуване на саксийните цветя

02345Летуване

Много саксийни цветя през лятото растат по-добре в градината. Там трябва да се поставят на подходящо място за всяко от тях. Например кактусите от пустинните райони, столетниците, алоето, мушкатото и други слънцелюбиви растения се засаждат на открити, слънчеви места, растенията, пренесени от югоизточните райони (бегонии, папрати и др.), — на сянка. Там се подреждат по височина и багри, за да се формира красива градина. След това се закопават в земята до горния ръб на саксията, за да се поливат като едно цяло и влагата им да се пази )-дълго време. При закопаване на саксиите е важно да се оси- ;ри изтичането на водата от тях. Това се постига, като под саксията се поставят камъчета, така че дренажният отвор да не се допира до пръстта. Иначе има опасност от запушване на тора, което води до загниване на корените.

Не се изнасят в градината растения, които не понасят вятър, каквито са филодендронът, стайната липа, и др.

Зимуване

На повечето от цветята почивният период съвпада със зимата. Ако те са в отечеството си, по това време летежът им ще се преустанови, а някои от тях ще загубят листата си. Имайте пред вид този естествен ход на живота, за да се запази декоративният изглед на вашите цветя.

Спрете подхранването още през септември и намалете постепенно водата. През зимата дръжте такива цветя (фикус, филодендрон, и др.) в хладно, но светло помещение и ги поливайте рядко. А цветята с упадащи листа (хортензия, обички и др.) приберете в тъмни помещения, защото те не се нуждаят от светлина, и ги поливайте още по-рядко. При тези условия почивката протича нормално и през пролетта растенията растат по-буйно. В по-топли помещения и с редовно поливане през зимата се поддържат само онези растения, които са в усилена вегетация.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар