Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Майоран (Origanum majorana)

0235Ниският, тревист Майоран може да бъде отглеждан на перваза на прозореца, под портика или в градината. Белите цветове с нежен розов оттенък, с които се окичва към средата на лятото, не са особено забележими. Майоранът се цени преди всичко заради качествата си на подправка. Въпреки, че, е многогодишно растение, той не издържа на застудяване. Ако се отглежда в сандъче на балкона или пред къщата, през зимата трябва да се внесе вътре или да се унищожи. Вкусът му, е по-ефирен и приятен от този на сродния риган, а аромата му напомня на Карамфилово дърво или мента.

Ако смятате да си отглеждате това растения, за да се възползвате от вкусовите му качества или просто Ви харесва на външен вид, то трябва да сте наясно с грижите и условията на живот, които трябва да му осигурите, за да разгърне пълния си потенциал.

Температурата не, е от решаващо значение за качественото развитие на цветето. Единственото нещо, с което трябва да се съобразите, е мястото, на което ще го отглеждате да не, е студено и да бъде добре проветрено. Едно от най-важните значения за отглеждането на това растение, е светлината. Изберете добре осветено място, където светлината не пада пряко върху листата на растението. Най-специфичното условие, с което трябва да се съобразявате при отглеждането на Майоран, е водата, с която го поливате. Тя трябва да бъде със стайна температура и освен това трябва да внимавате за почвата да не изсъхва прекалено. Затова го поливайте често, но по-малко. Както споменахме вече, трябва да му осигурите добре проветрено място, в което влагата не, е висока, иначе подобна обстановка, е благоприятна за развитието на гъбични заболявания върху листата му.

Като цяло можем да обобщим, че отглеждането на Майоран в никакъв случай не, е трудна задача и едва ли ще срещнете сериозни проблеми с него, ако задоволявате минималните му нужди.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар