Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Навиците в нова къща и цени за извозване на мебели

Днес ще поговорим повече за цени за извозване на мебели, защото само по себе си преминаването в нов дом може да се окаже причина за голяма промяна в живота на всеки. Това може да помогне за създаването на нов навик в ежедневието ви.

Експертите твърдят, че подобни преходи могат да осигурят „прозорец на възможности“ – шанс да нулирате навиците си у дома. Новият ви дом е чист и празен и докато се движите, имате силата да решавате къде отива всичко и как искате да бъде домът ви. Както се случва на 1 януари, когато хората започнат да се фокусират върху плановете си за нова година, усещането за „ново начало“. На едно място това може да вдъхнови хората да направят промени в начина, по който се грижат за домовете си като цяло.

След като създадете някои навици и свикнете с тях, в рамките на три месеца те ще се превърнат във вкоренена рутина. И така, дори няма да забележи, че ги правите като домакински дела и тогава те са много по-трудни за промяна, винаги може да се поинтересувате от актуалните цени за извозване на мебели.

Намерете и използвайте място за всичко

Както казахме в началото, нова къща означава, че можете да решите къде вървят нещата и това означава много, включително нещата, които обикновено бихте хвърлили в разхвърляно чекмедже (добре е да имате чекмедже от различни предмети, скрити в кухнята или в работното пространство у дома, но го дръжте по-малко разхвърляна, като използвате кутии и организатори, за да поддържате нещата чисти, подредени и лесни за намиране).

Определете местата за вашите неща, дори и за тези, които използвате ежедневно. Поставете ги в кутии и щом вече нямате нужда от тях, ги върнете на едно и също място, така че не забравяйте за тях и не е необходимо да ги подреждате по-късно.

Задайте си ден за почистване

Преминаването към нов дом е идеалното време да се възползвате от този нов старт, да създадете календар за почистване, дори ако е гъвкав. Задайте определени задачи през седмицата и месеца. По този начин няма да оставите нещата да влязат в новия ви апартамент.

Следвайте 24-часовите правила за задачите, пред които сте изправени

Отделете малко време, за да помислите за ежедневните задачи, с които се борите, с които сте склонни да правите твърде малко. Например да миете чиниите или да събирате дрехите, носене от столове и т.н. Не е нужно да правите всичко веднага, но не е нужно да ги оставяте повече от ден. За тях задайте 24-часово правило. Направено своевременно означава, че няма да има чинии в мивката или дрехи на стола повече от ден.

Следвайте правило за пране на пране

Ако сте склонни да игнорирате прането си, докато не сте на последния чифт чорапи, сега имате шанса да поправите този лош навик и да бъдете по-активни по отношение на постиженията. Създайте правило, като веднъж имате достатъчно пране за измиване, направете го. Дръжте прането си в елегантен стил, в кошница, която можете да поставите на място някъде, където няма да е напълно извън полезрението или извън ума ви.

Не позволявайте на кошницата да се напълни, като по този начин се избягват проблеми с пространството, необходимо за сушене.

Проверете пощенската кутия и сортирайте

Несъмнено несортираната поща също допринася за разстройството, особено ако живеете с членове на семейството или няколко съквартиранти. Сметките за комунални услуги се трупат бързо сред каталози или листовки и понякога забравяте къде сте ги сложили (например направих основно почистване в хола си и намерих куп кореспонденция на хартиен носител за една година, останала зад килера, например). На новото си място направете точка за сортиране на пликовете, докато пристигнат. Не им позволявайте да седят и да събират прах в килер или масичка за кафе.

Ако това помогне, дръжте кошче за боклук близо до входа на дома си, за да се отървете от ненужната кореспонденция, преди да седнете.

Организирайте система за рециклиране

Прилагането на устойчиво поведение у дома, каквото е самото рециклиране, намаляване на хранителните отпадъци и консумация на енергия, все повече се насърчава. Всяка промяна в екологичното мислене, дори и най-малките интервенции, има благоприятно въздействие върху околната среда, но също така ще помогне да се спестят пари.

С помощта на отделни депозити можете да се организирате в новата къща и да намерите специално пространство за хвърляне на отпадъци в категории, така че чрез минимални усилия да помагате с това да спасите планетата.

Източник: izvozvane.com

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар