Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Отглеждане на зеленчуци

Все още ли изпитвате завист към домакина, който миналия месец поднесе пресни краставици и домати, току-що откъснати от градината? Никога не сте пробвали да отглеждате зеленчуци, а имате голямо желание за това? Можете да започнете като прибавите няколко лехи към цветната си градина, или започнете да отглеждате зеленчуци в контейнери. Ако все пак ви се иска да опитате в по-големи мащаби, трябва да разделите градината на по-малки парцели, като си осигурите достъп от всички страни. Няколко камъка, на които ще стъпвате, ще направят достъпа по-лесен. Следващата стъпка е да подготвите почвата като копаете възможно най-дълбоко и отстраните всички плевели. Можете да се спестите време и усилия, но не и пари, като използвате черен найлон за да покриете и после отстраните плевелите или покриете почвата със слой от парчета дървесна кора за да не давате възможност на плевелите да растат. След махането на корените и камъните можете да обогатите почвата с компост. Компостът трябва да бъде подходящ за растенията, които ще отглеждате. Ако сте начинаещ, можете да започнете със засаждане на семена от зеленчуци, като следвате указанията на пакетчето със семена. 

Вземете под внимание специфичните особености на климата, нуждите на растенията, които искате да отглеждате, рH баланса на почвата, различните торове и т.н.

Едва ли ще можете да постигнете резултати, ако не използвате най-често срещаните инструменти и оборудване като лопата, мотика, търмък и маркуч. Времето ще ви покаже от какво още се нуждаете. 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар