Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Овощна градина

Грижата за овощната градина изобщо не е лека задача. Преди да започнат бъдещите градинари трябва да имат или да потърси информация за подходящия сорт, за това как се садят плодните дръвчета и какви грижи трябва да се полагат за тях. Колкото и трудна да изглежда задачата, дръвчетата се отблагодаряват за грижите – само си представете как късате зрели ябълки от своята градина! 

Може би ще се наложи да се консултирате със специалист за най-подходящите сортове за вашата градина. Вземете под внимание типа почва, климата, изискванията за влага, които имат дръвчетата,  красотата, съобразете се и с другите растения, които отглеждате в градината си.

Отглеждането на плодове в контейнери е начин да се преборите с ограниченията за място и с неблагоприятните климатични условия, както и да си осигурите лесен достъп. Контейнерите ви дават възможност да отглеждате различни плодни дръвчета, дори и такива, които изобщо не са характерни за вашия регион. Този метод ви помага да “излъжете” природата и да внесете дръвчето вътре, когато вън е прекалено топло или студено. Можете да избирате контейнери с различна големина, форма, направени от най-разнообразни материали. Някои са направени от пластмаса, други са керамични, трети – дървени. Всеки материал носи своите предимства и недостатъци. Пластмасовите контейнери, например, са леки, но може да се нагреят прекалено от слънцето, дървените гният, при керамичните могат да се развият бактерии. 
За да си осигурите добра реколта трябва да знаете как да подкастрите правилно дръвчето. Експертни познания по декоративно оформление на дървета няма да ви помогнат особено при плодните дръвчета.

Известни познания за торовете, поливането, вредителите по растенията са абсолютно необходими, ако искате да постигнете желания резултат.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар