Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Озеленяване

gradiniОбщият вид на зелената площ се определя от растящите в нея дървета и храсти, тяхното разпределение, възраст и др. С добавката на наситено зелена, ниско подстригана трева, достатъчно цветя, носещи радост и спокойствие с техните цветове и ухания се получава идеалното озеленяване за всеки имот.

Има няколко стандартни начина за озеленяване :

Трева

При затревяването особено внимание трябва да се отдели на подготовката на терена. От тази манипулация изключително зависи качеството на бъдещата Ви морава. Стартира се с почистване на терена от строителни отпадъци и плевели. Борбата с плевелите може да се води и чрез химически средства като се използва някой от тоталните хербициди предлагани във всички агро аптеки.

Много е важно след първоначалната подготовка терена да е максимално почистен. Ако мястото задържа влага трябва да се направи дренаж. Следва обработка на почвата на дълбочина около 20 сантиметра, като същевременно се почистват корените на плевели, камъчета и други. Песъчливите почви са за предпочитане!

Ако почва обаче е глинеста тя лесно се спича и образува кора. Тогава е правилно да се разпръсне пясък и да се размеси с горния почвен слой. Реакцията на почвата става леко кисела и за да се постигне подходящо ph към пясъка се добавя торф.

Ден преди сеитбата терена се полива, така че, влагата да проникне на дълбочина поне 20 см. За да изпълни това условие ще са необходими около 10 литра вода на квадратен метър.

Най-добре е затревяването да се извърши със сеялка, но при лиса на такава може и на ръка. Най- важното е да се избере подходящата тревна смеска! Поливките се извършват по метода на дъждуване.

Декоративни храсти и дървета

От Градинари.БГ осъществяват засаждане на декоративни храсти и дървета от ранна пролет до късна есен. Растящите в градината храсти и дървета са определящи за нейния облик. Изключително важно е какви видове ще бъдат подбрани и как ще бъдат разположени в пространството. Засаждането на храстите и дърветата е отговорен момент в благоустройството на участъка. Неправилната технология може да доведе до загуба на растения!

Препоръчваме при засаждане на декоративни храсти и дървета да не се ръководите основно от техните декоративни качества. Още преди да закупите растенията проучете какви изисквания имат към почва и светлина, страдат ли от болести и нападат ли се от неприятели.
Верният подбор и отималното разположение на декоративните растения върху участъка е от особенно значение за качествено прихващане на растенията и продължителноста на живота им!

Живи плетове

Създаването на жив плет на даден участък е важен момент от неговото благоустройство. При правилно формиране на живия плет той се превръща в зелена стена, придаваща изключителен декоративен ефект и тя допълнително ще защити градината от вятър, шум и нежелани погледи.
Живият плет помага да се раздели градината на функционални зони или просто да се подчертае линията на градинските пътеки в зависимост от целта, която ще изпълняват. Обикновено живият плет се разделя така:

  • висок /повече от два метра/
  • среден /от едни до два метра/
  • бордюрен /до един метър/

Съществуват много видове растения подходящи за жив плет. Може да се избире широк асортимент храсти и бавнорастящи дървета. За предпочитане са растителни видове поддаващи се на подстригване с цел придаване на форма. Някой видове / аукуба, кипарис, лавровишна / не се нуждаят от регулярно подрязване.

Материалите в страницата са лчбезно предоставени от Градинари.Бг

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар