Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Почистване на цветя

spray-bottle-close-up-smallЦветята се почистват не само, за да изглеждат красиви, а и поради ред здравословни причини. Например листно декоративните растения трябва да се почистват задължително поне през ден, иначе натрупаната прах им пречи да дишат и да се хранят нормално, което пък от своя страна би възпрепятствало правилното им развитие. Не си мислете, че цветята добиват необходимите си хранителни вещества от торовете, с които ги подхранвате. Основните хранителни вещества добиват чрез фотосинтеза. Сигурен съм, че всеки знае какво, е фотосинтеза и не, е нужно да обясняваме надълго и на широко как протича процеса. Затова, е важно цветята да нямат прах или друга мръсотия върху себе си, тъй като в противен случай се затруднява нормалния процес на фотосинтеза.  Така, че задължително трябва да вземете необходимите мерки, ако искате да се радвате на красиви и здрави цветя.

Почистването на цветята може да стане по няколко начина. Листата могат да се почистят с влажна кърпа или парцал. Трябва, обаче да сте много внимателни докато ги почиствате, за да не ги повредите по някакъв начин. За целта поставете дланта си под листото и нежно го забършете, без да полагате какъвто и да било натиск върху него. За по-упорити мръсотии може да използвате четчица, с която да ги премахнете. С нейна помощ ще успеете да отстраните мъртвите насекоми и микроорганизми от листата, и по този начин ще възвърнете бляскавия вид на растението.

Тук ,обаче изниква логичния въпрос – как ще почистите екземплярите, като бръшляна с малки и изключително деликатни листенца. Едно по едно би Ви отнело супер много време, а освен това рискувате да ги навредите, тъй като дори при най-незначителния натиск, е възможно да откъснете някое от стъблото. Затова трябва да използвате вапоризатор, с който да пръскате листенцата. Съществуват и други начини за почистване на растения, но тях ще ги разгледам някой друг път.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар