Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Полезни съвети за перфектната градина

Опитните градинари със сигурност имат своите твърди виждания за това как трябва да изглежда една градина и по какъв начин трябва да се поддържа. За тези от вас, които са готови на експерименти или са се заели с отговорната задача да обновят и преобразят занемарения си двор, настоящите съвети може би ще бъдат от полза. Първото и най-важно правило при проектиране на двор и градина е да се осигури чисто и подходящо свободно пространство.

Gradini

Как може да стане това?

Това може да стане най-лесно чрез наемане на хора, които да се заемат с изхвърляне на боклуци от градина. По този начин пестите време и усилия и по професионален начин разчиствате пространството от всичко ненужно, което се е натрупало с годините. Следващата стъпка за постигане на перфектната градина е да си изградите визия за това как ще изглежда тя в нейния завършен вид. Добре е да дефинирате ясно това кое къде ще бъде, дали ще отглеждате само цветя или искате да имате и плодове, зеленчуци и подправки в двора си, възможно ли е да преобразувате неговите алеи, ще се налага ли да преместите или изкорените растения, кой ще се заеме с рязане на дървета и храсти.

Добре е да знаете, че колкото по-извити са линиите в градината, толкова по-естествен и приятен вид има тя. Това е полезно в случай, че тепърва ще изграждате алеи там. Селектирайте старателно различни видове растения, за да придадете уникална атмосфера на вашата градина. Не се страхувайте да експериментирате и комбинирате различни видове цветя, като все пак се стараете да са в една и съща цветова гама. Имайте предвид, че цветовете на вашата градина могат да повлияят на настроението ви. За да освежите екстериора, трябва да заложите на по-нежни и ярки цветя. Изборът на цветя може да създаде внушение за по-голяма широта на пространството или напротив, да направи вида на къщата или вилата по-малко внушителен.

Колкото по-пъстра и китна е градината пред дома ви, толкова по-жизнерадостна ще изглежда вашата къща, съответно ако всичко в двора пред дома или вилата е обрасло с еднотипни по-тъмни на цвят растения, внушението ще е значително по-мрачно и минорно. Освен с цветовете, можете да си поиграете и с височината на растенията. По този начин се постига контраст между различните цветове и разбира се, по-интересна и нестандартна визия на градината. Този ефект може да бъде засилен и с помощта на различни декоративни предмети.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар