Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Съвети от Чистачи България: Обичайната кухненска съставка, която помага на вашите растения да растат по-големи и по-здрави

Знаете ли, коя е обичайната кухненска съставка, която помага на вашите растения да растат по-големи и по-здрави, а най-често я изхвърляте? От Чистачи България – София ни дадоха някои полезни съвети, които може да са ви от полза. Вижте ги:

Обичайната кухненска съставка, която помага на вашите растения да растат по-големи и по-здрави. Обикновено я изхвърляте

В света на градинарството магията често се крие в обичайните съставки в нашата кухня. Ако сте любител на растенията и мечтаете вашите зелени приятели да прераснат, ние имаме идеалната тайна за вас. Става въпрос за обикновената кухненска съставка, която помага на вашите растения да растат по-големи и по-здрави. И най-интересното е, че най-често я изхвърляте. Прочетете и разберете за какво става дума.

Ако сте запалени по градинарството, имаме идеалната тайна за вас

Когато става въпрос за градинарство, има малки трикове, които могат да ви помогнат да имате растения, които растат красиво и зрелищно. Въпреки, че през повечето време изхвърляме някои остатъци в боклука, без да знаем, колко могат да ни помогнат в градината, други са доказали, че могат да станат незаменими.

Ето защо има трик даден ни от Чистачи България – София, който може да ви помогне да имате красиви растения като банановите кори. Тези обикновени отпадъци, които обикновено изхвърляме, са ключът към стимулиране растежа на растенията. Те са богат източник на основни хранителни вещества за почвата като калий, фосфор и калций.

Банановите кори са обичайната кухненска съставка, която помага на вашите растения да растат по-големи и по-здрави

Всички знаем, че презрелите банани могат да бъдат обелени, нарязани и замразени или в херметически затворен контейнер и използвани по-късно в печене или смутита, но знаете ли, че те могат да помогнат на растенията?

В допълнение, те съдържат съединения, които благоприятстват развитието на корените, като същевременно укрепват устойчивостта на растенията.

В тях се съдържа калций, който насърчава растежа на корените и помага за добавяне на кислород към почвата.

Те са богати и на магнезий, който подпомага фотосинтезата.

В тях се съдържа и сяра, която помага на растенията да развият силни корени и да отблъсне вредителите.

Банановите кори съдържат и фосфор, който подобрява плододаването и цъфтежа и подпомага опрашването и покълването и жизнеспособността на семената.

Има и калий, който подобрява цялостната жизненост на растенията, включително устойчивост на вредители и болести и допринася за развитието на плодовете.

Обичайната кухненска съставка, която помага на вашите растения да растат по-големи и по-здрави и която обикновено изхвърляте

Тези кори съдържат съединения, които благоприятстват развитието на корените

По принцип банановите кори са пълни с хранителни вещества, които домашните и градинските растения ще харесат. Ето няколко лесни стъпки за приготвяне на тор от бананова кора:

Рецепта за торфена смес с бананови кори:

Запазете банановите кори, когато се наслаждавате на този вкусен плод. Можете да ги съхранявате в херметически затворен контейнер във фризера, докато имате достатъчно за компост.

Преди да приложите корите в почвата ги натрошете на дребно. Можете да направите това с помощта на кухненски робот или просто да ги нарежете с ножица.

Поръсете натрошените шушулки директно върху почвата около вашите растения. След това, като използвате гребло или ръцете си, внимателно ги разбъркайте в почвата. Внимавайте да не ги заровите твърде дълбоко, тъй като искаме хранителните вещества да се освобождават постепенно.

След като ги нанесете, полейте леко мястото, за да активирате процеса на разграждане и да позволите на хранителните вещества постепенно да се абсорбират в почвата.

Какви са предимствата на този естествен и домашен тор

Калият, присъстващ в банановите кори, благоприятства развитието на цветята и плодовете, стимулирайки общия растеж на растението. Основните хранителни вещества помагат за укрепване на кореновата система, подобрявайки усвояването на вода и хранителни вещества от почвата.

Банановите кори са отлична съставка за компост

Съединенията, присъстващи в обелките, укрепват устойчивостта на растението към болести и вредители, създавайки по-здравословна среда. Този домашен тор е устойчив и икономичен начин да обогатите почвата си, без да прибягвате до скъпи химикали.

Заключение

Приготвянето на домашен тор с бананови кори е лесен начин да стимулирате растежа на вашите растения. В заключение, банановите кори са чудесна съставка за вашия компост или ферма за червеи, добавяйки много хранителни вещества към вашия процес на органично рециклиране. Така, че се захващайте за работа, като използвате бананови кори, обичайната кухненска съставка, която помага на вашите растения да растат по-големи и по-здрави.

Още полезни съвети и информация ще откриете на адрес: https://www.chistachi.bg/tseni-sofia.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар