Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Трицветна теменужка

Трицветната теменужка е едногодишно или двугодищно растение, което образува цели килими в синьо, пурпурно или лилаво, до тъмно розово, в различни комбинации.В средата на лятото някои видове теменужки започват да изглеждат доста рехаво и провлачено, затова е добре да бъдат подрязани до около 7.5 см. Това ще подсили бързият им растеж, а цъфтежът ще започне след няколко седмици.
Необходимо е често да се почистват от увехналите листа и цветове, което ще попречи на образуването на семена. Теменужките обичат богатата на хумус почва, с голямо съдържание на изгнили листа и тор, които обикновено се добавят през пролетта. Не е необходимо допълнително да бъдат наторявани, това единствено би могло леко да засили развитието на листата. Би могло обаче през лятото да им се добави малко течен тор. Теменужките могат да бъдат отглеждани и в сандъчета, но минималната им дълбочина следва да бъде 30 см. Поставят се на полусенчесто място, за да не изгарят от слънцето.
Размножаването се извършв през август или септември, чрез резници, като те трябва да бъдат около 5 см дълги и добре почистени от всякакви цветове или пъпки.
Трябва да се внимава да не бъдат нападнати от листни въшки през лятото и през зимата, ако е по – мека, а ако откриете такива, веднага напръскайте с подходящ препарат. Пазете теменужките също от голи и обикновени охлюви.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар