Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Анектохилус

02345Анектохилус, е земна орхидея, която, е позната още под името „Емария”. Тя се отглежда в домашни условия, най-вече заради кадифените си тъмнозелени листа, които растат на кичести снопчета по стъблото на растението. Листата на Анектохилус са месести и мъхести, като върху тях са набраздени червени жилки. Накратко Анектохилус, е деликатно, бързорастящо растение, за което са нужни специални грижи и познания, за да бъде отгледано.

Растението обича топлината и мрази студа. Така, че трябва да го отглеждате на място, където температурата през нощта не пада под 15 градуса, а през деня да не превишава 27 градуса. В случай, че не можете да му осигурите място, където температурата да не надвишава препоръчителните градуси, при такъв случай трябва да осигурите на цветето добре проветрено място, в което постоянно да влиза свеж въздух и освен това да не, е изложено на течение. Предвид факта, че Анектохилус-а, е горско растение, то обича сенчестите места. Така, че ако смятате да го отглеждате в градината или в стаята, не трябва да го излагате на пряка слънчева светлина. Ако смятате да го отглеждате в стая, най-добре го поставете в помещение, което, е източно. При положение, че в стаята няма достатъчно осветление, е добре да помислите за изкуствена светлина.

В периода на растеж се погрижете почвата на растението да бъде винаги влажна, но не прекалявайте с поливането му. След като цъфне, Анектохилус-а не се нуждае от много вода. Така, че като премине този период го поливайте единствено, когато пръстта, е добре изсъхнала. За разлика от повечето растения, този вид орхидеи се нуждае от висока въздушна влага, която трябва да й осигурите, ако искате да го отглеждате в дома си. Арнектохилус-а трябва да бъде подхранван с подходящите хранителни добавки. Като по време на растежа трябва да го торите всеки месец с половин доза от съответния препарат, а ако искате да поощрите листака на растението, подкастряйте цветоносните му стъбла.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар