Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Антуриум (Anthurium andreanum)

anturiumАнтуриумът, е едно от най-масово разпространените цветя за отглеждане в домашни условия. Въпреки, че се нуждае от доста грижи и специални условия за живот, много хора се хващат да го отглеждат и то не за друго, а за да се порадват на невероятната му красота, пред която няма как да останете безразлични. Повечето хора смятат, че цъфтежа на растението, е „голямото червено листо”, но всъщност това, е най-обикновено листо със защитна функция. Истинският цвят на растението, е израстъкът с форма на цилиндър, който се крие в червения лист.

За да се развива пълноценно растението се нуждае от определени условия за живот, които трябва да му осигурите, ако искате да се радвате на красивия му и обилен цъфтеж.

Антуриумът се нуждае от постоянно висока температура, както през лятото, така и през зимата. Най-подходящата температура за неговото отглеждане би била между 16 и 21 градуса. Освен за температурата, трябва да се погрижите и за осветлението. Антуриумите, като повечето тропически растения се нуждаят от обилна слънчева светлина, за да се развива листака обилно. Важно, е обаче да споменем, че пряката слънчева светлина не му се отразява добре за това, е препоръчително да не позволявате лъчите на слънцето да попадат пряко върху него за повече от три-четири часа на ден.

От изключително важно значение, е да не прекалявате с поливането му. Антуриумът не обича много водата, за това се старайте пръстта да бъде винаги влажна, но никога подгизнала. В противен случай рискувате да загният корените му, което може да се окаже фатално за растението и то да загине.

Влага, е може би най-важния фактор, с който трябва да се съобразявате. За да осигурите необходимите нива на влага във въздуха, е нужно често да оросявате листата на Антуриум и да поставите малки камъчета с вода в чинийката му.

Антуриумът се нуждае от подхранване през цялата година. Затова добавяйте в пръстта му на всеки две седмици по една чашка от подхранващия препарат за стайни растения.

Не, е необходимо да го пресаждате всяка година или всеки сезон. Пресаждайте го в нова саксия само тогава, когато прецените, че старата му, е отесняла и пречи на пълноценното му развитие.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар