Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Едносезонни цветя за градината

Ако сте склонни към спонтанни решения, лесно се вдъхновявате от новите идеи и обичате промените, то вие ще можете да станете поклонници на едногодишните цветя. Оставете место на своя градински участък за тези очарователни създания. Всяка година почиствайте мястото за да е готово за новата цветна експозиция.

С помощта на едно годишниците вие ще въплътите вашата фантазия, която прекрасно ще впишете в стила на вашата градина. Защото при едногодишните цветя има най-различни окраски – и топли, и в прохладни тонове, и в наситено ярки, и сдържано пастелни. За разлика от много годишните, които ежегодно повторят своето шоу, едногодишните, след като им съзреят семената, после умират. Те се пресяват и засяват отново в градината всяка година. Благодарение на което лесно ще ви дойдат нови идеи по оформяне на градина.

Например, в този сезон посадете клеоми – без тази екзотична новост през последните години не минава нито една цветна изложба. Нейните крупни, но деликатни съцветия отново са на мода, защото се появиха нови, по-компактни и по-пищни сортове. За градина в стил кънтри също се намират не малко привлекателни новинки: кученца, брадат карамфил, сладък грах с дъх на сладък аромат.

Много едногодишни, са широко разпространени в нашите градини и са родом от екзотични страни. С изключение на маргаритките и незабравките болшинството от които са се появили в европейските градини сравнително неотдавна, като са били пренесени от далечни континенти. Даже семената на така познатите на нашите очи слънчогледи, латинки и невен са били доставени през XVI век на кораб от Южна Америка и тези растения са поразили европейците с невиждано ярките си оранжеви и червени цветове.

Прелиствайки цветните каталози, ние постоянно се ориентираме към нови фаворити: калифорнийския мак, с цветове от най-очарователни оттенъци, кларк или лятната азалия с бархетни венчелистчета , левко и хелиотроп с божествени аромати. В днешно време с особено внимание се ползват въздушните естествени цветници. Те се създават, комбинират от такива класически растения, като рудбекия, слънчоглед, циния, бледен градински чай или едно сезонен херувим, имащ филигранни съцветия, например с високо расла върбинка от Буенос — Айрес. Тези две растения не са само едногодишни, но в прохладният климат тях ги култивират в продължение на един сезон. Различните видове растения в такива цветни лехи засаждайте не на отделни петна, а ги омесете с други, това ще придаде композиция от модна лекост и въздушност.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар