Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да премахнем сграда в двора

Животът преминава, всичко тече и има своята годност, като всичко се изменя. Както едни поколения сменят други, така и едни сгради заменят други,  по-нови, по-удобни и съвременни. Като правило, старите сгради не се разрушават сами по себе си, като разбира се има и изключения. Предимно преди постройката на нов дом понякога, за да се освободи нужния терен се налага да се събори стара сграда и да се изнесе строителният отпадък от двора.

Оказва се, че да се събори сграда не е толкова просто? На практика, събарянето на сграда в двор е сложен процес, скъп и трудоемък. Само по филмите старата постройка се разрушава от един удар на стоманена топка на въже, а в действителност процеса на разрушение на сградата може да отнеме цяла седмица, а понякога и месец, в зависимост от това от какви материали е построена и с какви близки постройки е заобиколена. Може също, сградата да се намира в историческата част на града, а около нея да има къщи на векове, който могат да рухнат даже от духането на вятър. В този случаи е нужно да се работи много внимателно, фактически разбиването на старото здание с взрив или тежка строителна техника е противопоказно. Затова за почистване на двор, събаряне на бараки или сгради в дворове можете да се обърнете към фирми за събаряне на сгради – техните специалисти имат опит и се справят във всички ситуации на демонтаж в дворно място. Независимо къде се намира обекта и какви пречки съществуват.

В този случаи, професионалистите ще подходят по следния начин – ако постройката се намира на значително разстояние от други обекти, то най-евтиният и бърз способ се явява подриване на конструкцията на сградата. След което остатъците от рухналото здание ще бъдат извозени с помощта на тежка строителна техника, която също се използва за провеждането на изкопни работи на обекта. Освен това при използването на взрив при разрушаване на старата постройка вие ще икономисате не само време, но и пари. При провеждането на такива работи е нужно да наемате скъпо струващи специални, който могат точно да подберете мощността на заряда за разрушаване на постройката със съблюдаване на всички необходими правила за безопасност. На практика работата на няколко висококласни специалисти в течение на един-два дни ще ви коства по-малко средства, отколкото надниците на бригада от тридесет човек в течение на две седмици. Ако постройката или бараката обаче е в близост до други сгради, тогава се прибягва до други способи, който ще удължат срока на демонтажа, но няма да покачи значително сумата за услугата. Не се колебайте и се доверете, на фирми за почистване на терени, събаряне на бараки и конструкции. Те ще направят всичко необходимо, за да извършат поставените задачи в срок и с качествено.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар