Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да се грижим за цветята, докато ни няма

indoor-plants-1-main_FullАко няма на кого да поверите цветята си, докато сте на почивка, то трябва да помислите как ще се погрижите за тях, докато не сте си вкъщи и не можете да се грижите за тях. Разбира се, ако става дума за кратка почивка от 4-5 дена, то може да ги напоите малко повече от обикновено и нищо няма да им се случи, но ако отсъствате две-три или повече седмици, то задължително трябва да вземете някакви мерки, тъй като в противен случай, е твърде вероятно растенията Ви да загинат. Затова ще Ви дадем няколко полезни съвета и трикове, с помощта, на които бихте предпазили растенията си от пагубен край.

Първото нещо, за което трябва да помислите, е температурата в стаята да бъде на едно ниво през целия период, през който ще отсъствате. За целта, е добре да разполагате с термостат на тръбите. Ако разполагате с такъв го настройте на 5 градуса, тъй като максималната температура за по-голяма част от стайните растения, е 13 градуса. При положение, че отглеждате тропически екземпляри, то най-добре ги отделете в друга стая, тъй като, за разлика от останалите видове растения, те виреят при температури от 16 до 21 градуса.

Най-големият проблем, обаче, е поливането. В случай, че нямате приятел или съсед, на който да се доверите, за да Ви полива растенията, то трябва да помислите за някакъв друг вариант. Ако разполагате с вана, то може да поставите растенията в нея, като преди това сте налели 2-3 см вода на дъното. Препоръчително, е водата да бъде престояла в шише, като най-добрия вариант, е тя да бъде дъждовна. По този начин ще осигурите влагате на растенията за дълго време. При положение, че не разполагате с вана, то другия вариант, е да поставите до всеки екземпляр по един буркан свързан с фитил, който да свързва пръстта с водата в буркана.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар