Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Обикновен бръшлян

Oh-Residence-Koseki-Architects-2-537x435

Този екземпляр, е един от най-лесните за отглеждане, тъй като не се нуждае от някакви специфични изисквания, за да вирее. Като цяло той, е устойчиво растение, което както всички останали бръшляни не понася горещините и се развива най-добре на по-хладните места. Обикновеният бръшлян не достига някакви впечатляващи размери, като някои от разновидностите си. Този вид не расте повече от 60 см широчина и височина, но въпреки това, е изключително подходящ за декорация на дома Ви.

Както споменахме вече, бръшляна не обича горещините. Затова трябва да се постараете да му осигурите подходяща температура за развитие. Специалистите препоръчват той да се отглежда в помещение, в което температурите не надвишават 18 градуса и не падат по 5. Другият съществен фактор, за който трябва да внимавате, ако искате растението, което отглеждате да се развива правилно, е светлината. Тя, е от ключово значение за развитието му. Ако искате бръшляна да разгърне пълния си потенциал, трябва да му осигурите силно, непряко осветление през по-голяма част от деня. Старайте се то да бъде изложено достатъчно дълго време на слънчева светлина, иначе в противен случай, освен, че няма да разгърне напълно листака си, то листата ще загубят шарките си, което ще обезличи до голяма степен красотата на цветето.

Поливането и почвата, в която ще се развива бръшляна също са от изключително важно значение. Старайте се да поддържате почвата на растението винаги влажна по време на периода на растеж. Докато през зимата, е препоръчително да не прекалявате с поливането, тъй като през този период от годината повечето растения, включително и бръшляна не се нуждаят от много вода, за да преживеят. Препоръчително, е да го поливате, колкото да не пресъхне, тъй като екземпляра се намира в период на покой и няма да може да усвои цялото количество вода, с което го поливате обикновено.

Бръшлянът няма специфични изисквания към почвата, затова може да го засадите във всякакъв тип пръст. Същото се отнася и за пресаждането – може да се извърши по всяко време от годината, независимо от сезона.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар