Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Как да осигурим необходимата влага за нашите растения

023  Влагата, е от изключително голямо значение за всяко растение. Затова, е важно да знаем от какво количество се нуждае то, за да се развива по възможно най-пълноценния начин. За съжаление, обаче няма точно определена норма, която трябва да се стремим да покриваме, тъй като всяко растение има строго индивидуални нужди, с които ще трябва да се съобразяваме, ако искаме то да разгърне пълния си потенциал. Например кактусовите растения се нуждаят от изключително малко вода, за да се развиват, докато на обикновената папрат или драцена са им необходими много високи нива на влага, тъй като идват от екваториалния пояс, където са свикнали на силно овлажнен въздух.

Така, че няма друг вариант, освен да се запознаете с нуждите на Вашето цвете и да се постараете да му ги осигурите, без значение какво ще Ви коства това. Разбира се, не трябва да се притеснявате, ние сме насреща и ще Ви дадем няколко прости съвета и техники, с помощта, на които ще успеете да увеличите нивото на влажност в дома Ви до желаните норми.

Най-лесният начин, по който може да овлажните въздуха в стаята, е да си закупите електронен овлажнител, с който да регулирате нивата на влага в помещението. Ако не Ви се дават пари за такъв, обаче може да поставите глинени панички с вода върху радиаторите, които ще свършат същата работа. При положение, че в помещението, в което отглеждате цветята си има и други такива, които обаче не понасят високата влажност, то може да прибегнете до така наречените „градинки в бутилка”, в които можете да създадете собствен микроклимат. Както сигурно се досещате, обаче този метод, е подходящ за дребни растения. В случай, че цветята, които отглеждате не биха се побрали в бутилка, то нашия съвет, е да си закупите блатно растение, което да отглеждате в компанията на останалите екземпляри. Препоръчваме Ви да постъпите така, защото блатните растения се нуждаят постоянно от вода в чинийката си и благодарение на изпаренията, които ще се отделят от нея ще може да поддържате постоянно ниво на влажност във въздуха.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар