Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Кактусова градина у дома

02345Освен с бодливо покритие и чудати форми, кактусите често се отличават с невероятно красиви цветове. Сами или в комбинация с други, те неминуемо ще привлекат погледа.

Умерени грижи

Повечето видове кактус са изключително издържливи и могат да понесат дори сериозно занемаряване – това ги прави особено подходящи за забързаните съвременни семейства, които много пъти забравят да се погрижат за тях.

Бодливите кактуси и сукулентите с месести листа в повечето случаи имат необичаен вид, несиметрични пропорции и странен релеф: ако сте в състояние да им осигурите подходяща среда, можете да ги отглеждате заедно, в зрелищни композиции от десетки екземпляри.

ИЗБОР НА РАСТЕНИЯТА

Семейството на кактусовите растения е много голямо. Тук привеждаме имената на няколко интересни вида.

•  Астрофитум: с ребресто, отначало сферично, след това цилиндрично тяло и криви бодли.

•  Кактус арахиде: куп дълги бодливи стъбла, които бързо израстват до около 10 см на височина. Цъфти в червено през пролетта.

•  Глава на старец : цилиндрично растение, покрито с „козина“ от сребристобели иглички.

• Мамилария: с тумбесто тяло, завити като кукички бодли и остра четина. Цветчетата му са дребни, разположени на венец около стъблото.

Повечето хора нямат време или настроение да се погрижат за домашната си зеленина. Способността на тези невероятни растения да оцеляват във всякакви условия, както и огромното им разнообразие на форми и размери, е фактор за големия интерес към тях и за пригодността ; им за отглеждане от деца (и малките спокойно могат да се грижат за кактуси, да ги изучават и дори да ги предразполагат към цъфтеж).

Живот в компания

Много от кактусовите разновидности са дребни, не по-високи от няколко сантиметра (други стигат до размерите на истинско дърво). Самотните екземпляри лесно могат да се „изгубят“ на фона на други, по-едри стайни растения, или пък да се слеят с цялостната декоративна обстановка. За да не се случи това, съберете малките кактуси заедно: бъдете сигурни, че кактусовите градина привличат вниманието с богатството от линии и цветове, което предлагат.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар