Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Малко история за икебана

Историята на създаването на първата икебана в света датира от древни времена, когато най-добрите флористи на Япония създават невероятни предложения за красота. Тези дарове на боговете дълго време стояли в японските храмове в знак на смирение и преданост на хората. Смята се, че първите композиции са събрани през XV век.

След повече от век икебаните станали, доста популярни в целия свят. В Япония изкуството на тяхното създаване, дори било включено в програмата за обучение на най-добрите гейши. Самото име вече носи нещо красиво. В превод от японски ikebana означава „свежи цветя“. Всъщност извитите клонки сякаш оживяват в комбинация с прясно нарязани пъпки. За създаване на икебана се използват и други материали, но като правило идеята за всяка композиция се основава на използването на съцветия, дърво и камък.

Ние създаваме изкуство у дома

Създаването на икебана е процес, преди всичко творчески. За да направите наистина красива композиция, материалите не са достатъчни. Ето основното вдъхновение и малко знания. Между другото, създателите на цветно изкуство получиха умения в специализирани образователни институции, където обучението се провеждаше на официално ниво. Сред най-известните училища се наричат ​​Икенобо, Охара, Согетсу. Изисканата сама икебана може да бъде невероятно красива, дори и да не планирате да посещавате такива модерни училищни или цветарски курсове. Достатъчно е да знаете следното:

– използвайте всички налични естествени материали: клонки, цветя, камъчета;

– Не се страхувайте да експериментирате, икебана е отражение на вашата душа;

– за да създадете композиция със свежи цветя, вземете оазис – порест материал, който задържа влагата;

– Погледнете в Интернет, както другите майстори правят икебани, това ще ви вдъхнови за вашите собствени идеи.

Планирайте своите проекти, а преди това вижте за екипи по събиране на kamion.bg.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар