Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Почистваме печката с народни средства

Редът в къщата е много важен, за да създаде атмосфера на уют и комфорт. Малко вероятно е човек да иска да се върне в хаоса и мръсотията. И основната задача на жената е да положи всички усилия, за да избегне подобна ситуация и да поддържа хармония в семейството.

В голямото почистване едно от важните неща е да има къде да бъде стопанисан всичкия отпадък. Тук може да договорите нещата с фирма по извозване. Контакт за изхвърляне на стари мебели 0888 55 15 75.

Може би най-трудната, от гледна точка на държане на стопанисване, стая е кухнята. Тук винаги може да водите последствията от буркани със сладко, счупени от котката и замръзнали на пода. Може да се любувате на следите на младите художници, децата ви, които рисуваха по стените на шкафчетата. Тук може да се взирате в планината от боклук, неуспешно хвърлен от уморения съпруг покрай шкафа. Най-важният и страшен звяр в кухнята е печката. От всички процедури почистването на печката може да се сравни само със смяна на плочки в банята или дори елементарното им почистване в банята. Но дори и този неприятен процес може да не изглежда проблем, ако знаете няколко тайни.

Няколко начина за бързо почистване на печката

За разлика от домакините от миналото, съвременните жени могат да избират инструменти за почистване на печката или почистване на стаята, сред голям брой опции. От тези открития, всяко момиче с течение на времето определя любимите си. Но какво да направите, ако любимият ви продукт свърши и почистването трябва да се извърши спешно. В този случай не е необходимо да тичате до магазина, достатъчно е да знаете поне един от начините как да почистите печката с народни методи. Ето и тях:

  1. Един от най-разпространените методи за почистване на печка е използването на сол. Разпределете равномерно по цялата повърхност и леко навлажнете с вода. Използвайте обикновен лист вестници, за да търкате втвърдените петна от мазнини.
  2. Друг ефективен метод е сода за хляб или сода бикарбонат. Поръсете и леко навлажнете по замърсените места. Изчакайте 40-60 минути. По това време може да правите други процедури за почистване. Изплакнете с влажна кърпа.
  3. Лесно и бързо се отървете от мазнините с лимон. Изстискайте сока в половин чаша вода и разбъркайте. Използвайки получения разтвор, обработете стените на фурната и повърхността на печката.
  4. Друг метод е „лимон“, специално за фурната. В термоустойчива купа сложете няколко големи резенчета лимон и изсипете обичайния препарат. Загрейте го до 100 градуса. Изчакайте половин час, след това изключете фурната. Цялата мазнина може лесно да се отстрани с обикновена мокра кърпа.
  5. Третирайте повърхността на печката с амоняк и я оставете за една нощ. Използвайте достатъчно количество от продукта, но не го пълнете с чинията до ръба. Няма смисъл, да използвате само излишъка. Избършете повърхността с парцал сутрин.

Има много причини, поради които тези методи могат да бъдат полезни. В края на краищата в магазина може да се купи почистващ препарат за печката, но такъв ще съдържа много вредни вещества. И същата паста или смес, приготвена у дома. Те не застрашават домакинята с химичния си състав. Напротив, това ще помогне за спестяване на семейния бюджет. Тъй като всичко необходимо за почистване на народни средства в сравнение с магазина струва стотинка:

– сол;

– сода;

– оцет;

– амоняк;

– лимон;

– бакпулвер за тесто;

– сапун за пране.

Разбира се, най-доброто от всички методи за почистване е да се поддържа печката чиста. Ако измиете веднага след готвене и не оставяте мазнини, така че да не се натрупва и да не се втвърдява на слоеве по повърхността, тогава ще бъде много по-лесно да почистите печката.

Избирайки между закупените средства и народните методи, обърнете внимание, дали е възможно да подобрите процеса на почистване, като свържете вашето домакинство към него. Може би, ако разберат колко е трудно да изтриете „старата“ мазнина от печката, ще се опитат да бъдете по-внимателни към самото устройство и вашата работа.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар