Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Меню от градината за цялото семейство

Има храни, с които може да се храните здравословно и да включите цялото семейство. Не е нужно всеки от вас да спазва определена диета, а останалите да ядат нездравословно.

С любезното съдействие на INTERPOLEZNO.COM, предлагаме ви, няколко варианта за седмично меню за цялото семейство. Те напълно са достатъчни, за да нахранят 4 членно семейство.

В тях имайте предвид, че риба, месо, нишестета са храната за жените. Ако и вие сте една от тях, която всеки ден се събужда с мисълта: Искам да отслабна, то време е да действате!

За децата и мъжете порция от 150 гр. риба, 250 гр. варени нишестени продукти, когато са сервирани самостоятелно и 150 гр., когато са придружени от месо са напълно подходящи. При децата под 10 годинки порциите трябва да са от 80-100 гр месо и риба и 100-150 гр. зеленчук, съдържащ нишесте.

Примерно меню за закуска за цялото семейство:

Сладка – чай, кафе или нискомаслено мляко, 2 с.л. корнфлейкс, ¼ кисело мляко, 1 фреш.

Солена – билков чай или кафе, с една филийка пълнозърнест хляб, масло около 1 с.л., 1-2 яйца и 1 плод.

Ден първи

Обяд – настъргани моркови с винегрет, 100 гр. говеждо месо, зеле и 1 крем карамел.

Вечеря – купа таратор, пилешко месо с гарнитура от салата или 80 гр. варен ориз и 1 нектарина.

Бонусът за останалите членове на семейството може да е от 50 гр. пълнозърнест хляб, 30 гр. кашкавал, 1 чаша вино или газирана напитка за едното хранене. За второто основно хранене – подсладен кисело мляко, 2 парчета шунка, вместо пиле, кашкавал с ориза и 30 гр. пастет.

Ден втори

Обяд – филе от риба около 120 гр, 2 варени картофа, 30 гр, сирене, 2 мандарини.

Вечеря – Зелена салата, омлет с 2 яйца, задушен зеленчук, ягодова шарлота.

Бонусът за останалите членове на семейството може да е от 2 картова в повече, 1 еклер, 1 филийка хляб. Или 60 гр. варен ориз, подсладено кисело мляко, 1 портокалов фреш, 30 гр. кашкавал, 30 гр. шунка.

Ден трети

Обяд – леща, телешка пържола, броколи или зеле, парче плодов сладкиш.

Вечеря – салата от домати, качамак, кисело мляко и парче ананас.

Бонусът за останалите членове на семейството може да е от порция макарони, 30 гр. кашкавал, плодово кисело мляко, сладолед или сладкиш. За второто основно ядене – 1 филия хляб, 1 парче пушена сьомга, 30 гр. моцарела с домати, 1 бира и настърган кашкавал в качамака.

Менюто може да се разнообразява, като подправките и зехтина не се изключват, но трябва да се внимава с тях.

На страниците на interpolezno.com може да намерите още много ценни съвети и семейни диети: https://www.interpolezno.com/семейна-диета.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар