Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

От какво се нуждаят цветята ни

asdЗа разлика от човека, растенията не могат да мърдат от мястото, върху което се намират. Затова, е от изключително важно значение да поставим цветето, което отглеждаме на възможно най-подходящото място, което ще може да задоволи напълно нуждите му. Така, че преди да се сдобием с нов екземпляр, е добре предварително да знаем дали ще можем да му осигурим необходимите условия за живот, иначе в противен случай, е безсмислено да отглеждаме растение, за което няма да можем да се грижим пълноценно и рано или късно ще загине, предвид факта, че не можем да задоволим нуждите му.

Това, обаче не означава, че трябва строго да спазвате всичко написано по книгите и да задоволите всеки каприз на цветето си, като по учебник. Всяко растение би живяло дори при минимални условия за живот, от които се нуждае, но за сметка на това няма да се развива пълноценно и ще бъде бледа сянка на това, което сте виждали на снимка в магазина. Затова искате растението да се развива в пълния си блясък, то отглеждайте само такива екземпляри, за които сте сигурни, че ще можете да се грижите и ще можете да задоволите напълно нуждите им.

Най-важните фактори, които трябва да се погрижите са: светлината, влагата и топлината. Без тях няма да успеете да отгледате нито едно растение, бъдете сигурни в това. Затова ще Ви дадем няколко съвета и насоки, с помощта, на които ще успеете да покриете поне минималните нужди на растенията си и те няма да загинат, поради недостиг на някой от трите фактора.

Светлина:

Цветните растения се нуждаят от повече светлина, отколкото листните, както и тези с пъстри листа сравнение със зелените. Ако сте начинаещ цветар, едва ли знаете, че стъклата отделя растението от естествената светлина и зад стъклото количеството светлина, което ще усвои растението е значително по-малко, отколкото ако бъде отглеждано навън. Освен това има редица странични фактори в жилището, които биха ограничили достигането на светлината до растението. Така, че преди да отглеждате дадено растение, е добре да се информирате на кои места в жилището Ви, светлината, е най-силна. Това може да го направите с помощта на луксомер.

Влага:

Всяко растение се нуждае от различно ниво на влага във въздуха, но, е факт, че всички видове цветя обичат свежия и влажен въздух. Необходимите нива на влага за всяко растение може да ги осигурите по най-различни начини – с мокри камъчета в чинийката, с поставянето на съд с вода върху парното и т.н.

Топлина:

По-голяма част от растенията, които се отглеждат в домашни условия предпочитат температурата в стаята да не бъде по-голяма от 18-22 градуса, но разбира се има и изключения, които не попадат в тази графа. Така, че, е добре да се информирате отнякъде за температурата, при която растението, което отглеждате ще се развива пълноценно.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар