Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Маргаритка (Chrysanthemum frutescens)

Argyranthemum frutescens

Едно от най-популярните декоративни цветя, е Маргаритката. Тя, е подходяща за украсяването на лехи, външни дворове или интериори. Препоръчително, е да не си я купувате разцъфнала. Търсете екземпляр, който, е вече напъпил, за да можете да се радвате на пълния блясък на растението от началото до края на разцъфтяването на нежните й цветове. Ако искате да впечатлите и изненадате околните, то закупете си Маргаритка с дълго стъбло и в подножието й наредете други, по-малки цветя. Това би било доста оригинален и същевременно красив декор за всяко помещение, независимо дали става дума за дом, офис, магазин и т.н.

При положение, че смятате да отглеждате растението от малко, а не го купувате само за декорация, то трябва да сте наясно с неговите нужди и среда на живот, при която би се развило по възможно най-добрия начин. На първо време трябва да отбележим, че то, е бързорастящо и не особено голямо растение, което не понася ниските температури. Ако смятате да я отглеждате навън, то трябва да знаете, че тя не обичат студа и поради тази причина трябва да отглеждате като едногодишно растение. При благоприятен климат, е възможно да преживее зимата на открито небе, но по-добре не рискувайте и я приберете някъде на топло, за да бъдете сигурни, че всичко с нея ще бъде наред.  Затова трябва да се погрижите температурите в помещението, в което ще отглеждате екземпляра да не падат под 4 градуса през нощта и да не надвишават 20 през деня, тъй като горещините не оказват благоприятно влияние за растежа му.

Светлината също, е от ключово значение за развитието на растението. Най-добре се развива, когато, е отглеждано навън, на припек, но ако отглеждате в стайни условия, то се постарайте да му осигурите не по-малко от 4 часа на подходяща слънчева светлина. Маргаритката се нуждае от обилни количества вода. Въпреки това, обаче трябва да се съобразявате с нейното състояние, преди да задоволите нуждите й. Например едно възрастно цвете, което, е пред разцъфтяване се нуждае от много вода, тъй като разполага с много силно развита коренова система, която не му позволява да задържа вода и затова трябва да го поливате по два пъти на денонощие.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар