Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Отглеждане на растения под изкуствена светлина

0235Осветлението, е жизненоважно за развитието на всяко растение. При недостиг на естествена светлина, опитайте да им доставите изкуствена. Въпреки, че на пръв поглед в тази процедура няма нищо сложно – поставяш една лампа над цветето и готово, то това не, е точно така. На първо време не се поставят обикновени лампи, а специални, които са направени именно за тази цел и освен това трябва да сте изключително внимателни и да се съобразите с нуждите на вида, който отглеждате и да не прекалите с облъчването на растението.

За щастие почти всички видове могат да се подлагат на изкуствено осветление и това Ви предоставя възможността да отглеждате почти всеки един екземпляр, който пожелаете у дома си, стига да съумеете да задоволите изискванията му за температура, напояване, въздушна влага и подхранване. Най-добре се приспособяват към отсъствието на естествена светлина представителите на сенчестите кътчета като Африканската теменужка, хризантемата, бегонията и глоксинията. Освен тях можем да отбележим и по-голяма част от тревистите и листнодекоративни видове. Разбира се, има и видове, които по-трудно се приспособяват към изкуственото осветление. Като например орхидеята – на нея им, е нужно повече от една година, за да се приспособи напълно към лампата.

Най-добре си закупете специална лампа, с която да огрявате растението си, тъй като, е доста трудно да прецените дали светлината, която излъчва осветителното тяло, с което разполагате, е достатъчна за растението. На пръв поглед, светлината, която излъчва то може да Ви се стори ярка, но пък в крайна сметка може да се окаже слаба за някои видове. Така, че си закупете лампа, която без проблеми може да Ви осигури висока или ниска вълна на светлината.

Преди да прибегнете до отглеждането на растение с изкуствена светлина, обаче трябва да сте си съставили ясен и конкретен план за действие, който, е съобразен изцяло с нуждите на растението – период на покой, растеж и т.н. В противен случай, ако го облъчите в неподходящо време, това може да доведе до нежелателни резултати.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар