Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Арабска теменуга(Exacum affine)

cveteТова прекрасно, дребно растение от семейство Тинтявови, наричано още като Екзакум, е разновидност със сезонен цъфтеж, която се отглежда вкъщи през лятото и лесно се размножава от семе. Арабската теменуга, е двугодишно храстче, но обикновено се третира като едногодишно растение и се елиминира след цъфтежа. Тъмно синьо-лилавите й цветчета със златни тичинки по средата се появяват в огромен брой между юни и октомври. Като цяло

Арабската теменуга, е лесно за отглеждане растение, но като всяко друго и то се нуждае от определени грижи и условия за живот, за да се развива по най-добрия начин. За разлика от повечето растения, които произлизат от арабския свят, този вид теменуга не понася добре горещините, но и не обича много ниските температури. Така, че старайте да поддържате някаква средна температура в помещението, в което ще го отглеждате – най-добре между 7-18 градуса.

За сметка на това, обаче Арабската теменуга няма някакви специални изисквания за светлината и поливането. Старайте се да не я държите много време на припек и не прекалявайте с напояването й. Поливайте я единствено, когато почвата, е достатъчно суха, а през зимата е препоръчително да оставяте пръстта да изсъхне напълно между всеки две поливания. Нивото на влага в помещението също не, е от ключово значение за пълноценното развитие на цветето, но, е препоръчително да го оросявате редовно, ако искате да се разцъфти в пълния си блясък. Оросявайте листата му рано сутрин с вода със стайна температура.

Като две годишен храст, култивиран само една година, би трябвало да се задоволи с вече присъстващите в почвата му хранителни вещества. Все пак, не, е лошо да добавяте от време-навреме разреден течен препарат в почвата му на всеки 7-10 дни през периода на растеж.

Препоръчително, е да отглеждате Арабската теменуга в топла почва с основи на глина или торф. Засявайте семената към края на лятото или в началото на пролетта. Важното, е растението да почива през зимата.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар