Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Почистване на дворно място – какво трябва да знаем

Красивите и чисти домове и места могат да ни направят малко по-щастливи. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да включите съседите си в деня на почистването и да накарате всички да се гордеят с вашия двор и да го погледнат по различен начин.

Малко почистване никога не вреди

Дори ако се отнася за всяка къща на същата улица около вас! Ако внезапно искате да почистите двора си и да организирате ден за почистване, подготвили сме няколко съвета за вас. Придайте на двора си спретнат вид, който ще зарадва вас и вашите съседи.

Как да включим съседите в екологични проекти и да почистим двора

Обществената дейност и участието на хората е най-важното в организацията на почистването на двора. Може не поканите съседите си на кафе и не обсъдите как заедно може да превърнете двора си в светло, чисто и приятно място за разходка?

Ето няколко идеи как да организирате ден за почистване на дворно място със съседите си:

Изберете ден и час, които са подходящи за всички. Планирайте това дали с общи усилия или организирано с помощта на фирма за почистване на дворно място ще действате.

В случай, че действате със съседите начертайте план: запишете кой от съседите за коя територия ще отговаря. Ако например има отделна зона, която е особено замърсена или поражда опасения за безопасността на вас и вашите съседи, почистете я заедно на първо място. Може да започнете с малки площи, като един парк или улица.

Помислете какви почистващи препарати ще ви трябват – торби за боклук, ръкавици, почистващи препарати, гребла, вили, лопати, мотики и т.н.

Разпространете новината сред съседите си. Това може да стане по много начини от уста на уста, чрез позвъняване и пр., обикаляйки от къща на къща.

Преди да организирате ден за почистване на двора, уверете се, че всички съседи ви отговарят за графика на свободното си време и информация кой и какво да носи със себе си за почистване. Това ще е необходимо за по-ефективно планиране.

Може дори да организирате по-големи екологични проекти, обхващащи други дворове, ако координирате усилията си правилно.

Идеи за организиране ден за почистване на двора

След като вече знаете как да съберете всички съседи за вашия проект, помислете какво още можете да направите, за да възстановите красотата на заобикалящата ви среда.

Дори разчистването на малка площ ще ви помогне да разкриете красотата на вашия двор и да поставите основата за бъдещи проекти. Може да започнете, като подредите цветните лехи или премахнете излишни клони, паднали листа, изрежете храсти и пр.

Може да агитирате и други хора, които да се присъединят към вас в подпомагането на по-големи екологични проекти, като например почистване на паркове. Такива задачи обикновено включват събиране на отпадъци около и вътре в храсти, косене на трева и засаждане на цветя.

Могат да се организират големи социални проекти за почистване на големи натрупвания от струпан боклук в двора.

Планирайте оборудване като гребла, торби за боклук и ръкавици. В случай, че цялата тази организация ви се струва много трудоемка или времеемка, винаги може да се доверите на услугите на фирми по почистване на дворно място.

Съберете се и върнете красотата на своя двор!

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар