Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Почистване на покъщнина в апартамент или къща – вредно ли е за здравето

Благодарение на чистите ръце и домове сме забравили холерата, дизентерията и коремния тиф. Древните гърци, обаче не са говорили за златната среда. Всичко е добро в умерени количества.

Почистване на покъщнина в апартамент или къща – вредно ли е за здравето

Домакинската работа е вредна за сърцето

Европейските учени внимателно наблюдавали здравето на стотици хора и установили, че обикновените домакински задължения причиняват високо кръвно налягане. През цялата година този показател е твърде висок, както за жените, така и за мъжете, които често работят у дома или в двора.

Всяка физическа активност повишава налягането, но домакинската работа, най-често домакинът / собственикът влошава благосъстоянието, чрез вдишване на облаци от прах, микроби, микроскопични акари и т.н., без да следи сърдечната честота или дишането.

Също така позицията за почистване обикновено не допринася за здравето на сърцето, дихателната система или костите. Напротив, позата и кръвообращението се влошават, а ако една дама обича да мие ръцете си, тогава натоварването на очите се увеличава значително.

Важно: Офталмолозите са категорично против ръчното косене. За тези с лошо зрение този метод може да доведе до влошаване на проблемите и дори до отлепване на ретината. Затова се въоръжете с модерни мопове с висококачествени дюзи или електронно оборудване.

Алергии, астма и белодробна недостатъчност

Всичко това е като синдром на дългосрочно пушене, нали? Тъй като норвежкото проучване, продължило 20 години, показа, че жените, които злоупотребяват с почистването с домакински химикали, значително намаляват здравето на белите дробове.

Сред тези, които почистват редовно у дома или на работа, има 3-4% повече хора с астма, отколкото сред тези, които не се занимават редовно с почистване.

Според учените факт е, че аерозолите и почистващите продукти със силна миризма дразнят лигавиците, тялото развива защитен механизъм и намалява обема на вдишвания и издишван въздух. Резултатът, за съжаление, е белодробна слабост и дори астма.

а да компенсирате щетите, причинени от почистването, ще трябва да развиете дихателна система: редовно правете упражнения на чист въздух, поне 40 минути, правете дихателни упражнения, свирете на духови инструменти.

Някои експерти съветват читателите да не използват домакински химикали. Леките замърсявания се отстраняват с вода и фланела или микрофибър. Редица сложни замърсители се отстраняват по стари методи. Например, мазните петна перфектно абсорбират сол, сода, талк. За общо почистване на покъщнина не забравяйте да носите маска и ръкавици, а след това – внимателно проветрете всички помещения.

Имунитетът заявява: „Не!“

Влошаването и неадекватността на „стерилните“ условия е забелязано от лекарите още през 19 век, но тогава това се отнасяло за бебета и било по-скоро различно мнение, отколкото обща практика.

Днес учените са доказали, че: хората, които живеят в твърде чист апартамент, имат по-слаб имунитет и по-лесно се разболяват от настинки и инфекциозни заболявания.

Експертите настояват: къщата трябва да е удобна, но не и стерилна. Психолозите казват, че постоянното чистене е признак на нервно напрежение. Домакинът или собственикът постоянно изпитва нужда да прави нещо, да се върти, да се напряга, без да отделя време за самопознание, саморазвитие и съзерцание. Съвременният живот е постоянна надпревара с времето, но в действителност е невъзможно да се справим с него. Затова водещи психолози настояват: съзнателно спрете и се успокойте. Стерилната чистота няма да подобри нито здравето на семейството, нито вашето благосъстояние, но хармоничната почивка и удоволствието от общуването с близките – да.

Да живееш в чиста къща или апартамент е много приятно, но трябва да има достатъчно чистота и ред, така че прахът да е на слой от 0,5 см, а мъхът да не се търкаля по пода.

Ако в къщата имате домашни любимци, роботизираната прахосмукачка ще бъде добро решение. Отложете допълнителното почистване или го поверете с помощта на джаджи. Наемете екипи от ЧИСТАЧИ.COM. Дайте си време да освободите семейството, спорта, хобитата или съня си – обичайте себе си и светът ще ви отговори със същото.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар