Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Цветовете имат сила и защо ви трябва изхвърляне на стари мебели София

Знаете ли, че цветовете могат да повлияят на начина ни на мислене, да променят действията ни или да стимулират определени реакции? Те могат да ни изнервят, да повишат кръвното ни налягане и дори да потиснат апетита. Да, цветовете играят важна роля в нашия свят. За това и още, прочетете в следващите редове или посетете директно връзката: https://www.chistachi.bg/izhvarlyane-stari-mebeli-sofia.

Живеете живот изпълнен с цветове и не се страхувате от смели цветови комбинации и преплитащи се шарки?

Тогава мебелите ще са идеални за вас. Може, обаче да сте по-внимателни при избора на цветове, като се придържате към безопасното черно и бяло и понякога посягате към нюансите на сивото и кафявото. Време е да се впуснете в един опияняващ свят от цветове, който не сте познавали досега. Започнете с изхвърляне на стари мебели София. А, ето и:

Какво казва психологията за цветовете?

Сигурно вече сте чували за символичните значения, които носят отделните цветове. Червеното означава страст, желание, гняв. Жълтото представлява радост и надежда, докато лилавото представлява промяна, гордост или мистерия. Познаването на символичното значение на цветовете може да ни помогне да изберем правилните цветя за повода, а познаването на значението на цвета в стаята може да повлияе нашето благосъстояние. Когато обзавеждаме интериора и съгласуваме цветовете, обикновено искаме да задоволим първо естетическите си желания. Но с правилния избор на цветове ще можем да обогатим и ежедневието си в стаята. Ето как цветът може да ни повлияе, така, че да не се страхувате от избора на мебели в цвят:

Чувствено червено

Червеното е топъл, огнен цвят, който подхожда на тези със смел стил. Представлява сила, чувственост и жизненост. Ако се използва в правилната степен в интериора, може да повиши енергийното ниво. Най-добре ще стане, като изберем мебели в червено, защото ако е твърде присъстващо, може да бъде непосилно в малки пространства поради силата си.

Чисто синьо

Синьото е един от най-популярните цветове в интериорния дизайн, тъй като ни напомня за природата и се свързва с интелигентност, спокойствие и отдаденост. Изследванията показват също, че ако учим, то е най-добре да става в стаи, декорирани в синьо. Този цвят ни успокоява и затова е отличен избор за създаване на спокойна и домашна атмосфера.

Креативно оранжево

Казват, че оранжевият цвят стимулира креативността в нас. Със своята топлина може да ви зареди с енергия, особено когато изберем живи нюанси в плодови цветове. Подобно на жълтото, то се свързва с жизнерадост, а оранжевото също може да даде на гостите по-силно усещане за добре дошли.

Слънчево жълто

Искате ли да озарите малко, тъмно или затворено пространство? Изберете жълто! Жълтото се свързва с радост и оптимизъм, така че може да се използва като заместител на слънцето в помещения, където няма много естествена светлина. Подходящият жълт цвят може да оживи ежедневието ви със своята жизнерадост. Бъди внимателни! Прекалено яркият жълт цвят може да ни раздразни, докато матовият да ни накара да ревнуваме.

Драматично лилаво

В правилната мярка лилавото може да засили чувствата на страст и интензивност. Тъй като смесва топли и студени цветове, може да действа успокояващо от една страна и ободряващо от друга. Това се полочва в зависимост от тона, който изберете. Може да придаде на стаята силно драматичен вид или да оживите стаята с усещане за лекота и игривост.

Естествено зелено

Зеленото символизира завръщането към природата и затова е популярен избор в интериорния дизайн. Може да има подмладяващ ефект върху нас, предизвиквайки усещане за свежест, растеж и жизненост. Много хора се чувстват сигурни в стаи, в които доминира зеленият цвят.

Източник: chistachi.bg

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар