Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Защо да изберете кухня от дърво

Изборът на материала, от който е направена кухнята, въз основа единствено на модните тенденции, е доста рискован. Съвременната кухня е известна със своя минимализъм, хладни цветове и остри линии. Тези характеристики са приятни днес, но скоро са свързани и с уютна и топла атмосфера.

Така изходът е в класиката и естествените материали. За да реализирате такава красота и в своя дом, доверете се на Извозва.Ком. Те с радост ще ви избавят от всичко излишно в апартамента или къщата.

Кухните могат да се открият на пазара в много различни варианти. Това правило важи, особено по отношение на материалите. Съвременните кухни, изработени от естествено дърво, ще придадат на къщата изящен стил, благородство, ще направят атмосферата наистина комфортна и уютна.

Предимствата на кухня, изработена от дърво:

сигурност;

екологичност;

трайност;

устойчивост на влага;

устойчивост на топлина.

Едно от основните предимства на такива кухни е тяхната екологичност. Всъщност, в сравнение с плочите от дървесни частици, пластмаса или метал, естественият материал не отделя вредни вещества. Също така си струва да се отбележи, че добре изсъхналата дървесина, обработена с висококачествен лак и антисептици, запазва всички свои качества, включително естетически, за дълго време.

Такава кухня се нуждае от специални грижи. Не може да използвате различни почистващи препарати при почистване, които съдържат киселина или сода, а за да извършите почистване, е достатъчна обикновена сапунена вода. Някои допълнително препоръчват обработване на фасадите с восъчна мастика. И тези усилия си заслужават.

Какви видове дървесина се предпочитат?

Ако имате нужда от максимална твърдост и издръжливост, трябва да обърнете внимание на бук или дъб.

Черешовото дърво е по-универсално, подходящо за абсолютно всеки интериор. То го прави по-елегантен.

Ясен има невероятна устойчивост на влага, както и пластичност, което позволява на производителите да създават разнообразни огънати и издълбани елементи. Кухните от това дърво са най-подходящи за интериори, които са присъщи на класическия стил, както и на модерния.

Дъбът, освен силата си е интересен и с характерните си цветове. Може да изберете кухненските опции от дъб в светло жълто-розови, червено-кафяви или дори зеленикаво-сиви цветове. Благодарение на този избор е възможно да не изберете всички интериорни елементи само за кухнята, а да изберете опцията, която да се впише в съществуващо проектирано пространство. И все пак класическият интериор ще бъде най-подходящ. Уникалният модел дъб ще направи стаята изключителна. Не забравяйте, че с течение на времето сянката на дъба ще потъмнее малко, но това само ще добави специален комфорт и чар на кухнята.

Естественото дърво е един от силните и издръжливи материали. В днешно време може да намерите кухни от различни сортове дърва. Избирайки кухня за разговори, всеки може да направи дома си по-удобен и уютен.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар