Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Зимните боклуци – какво да правим със снега и леда на мястото

Покритите със сняг зими не са необичайни за повечето региони на България, но годишните валежи продължават да изненадат населението. В резултат на обилни снеговалежи не е ясно какво да се прави със снега и леда, които напълно парализират трафика в дворовете и на малките улички, където комуналните услуги не са имали време да стигнат. Подходящи услуги са и тези по почистване на мазета и тавани за цяла София.

Снежно-белите пейзажи са приятни за окото, само докато ги следим на топло през прозореца. Когато, обаче се наложи да излезем на открито, почистването на силен сняг, засипаната на кола, гараж или целия двор на частна къща не ни изглеждат така приятни. Докато децата са щастливи да играят със снежни топки, възрастните трябва да отделят много време и енергия, за да изчистят поне малките пътеки за лесен достъп. Късното почистване на падналия снеговалеж води до тяхното натрупване, което е голям проблем не само за собствениците на автомобили. Ледените блокове от сняг пречат на движението на пешеходците и особено на хората с увреждания.

Къде да сложим сняг и парчета лед

Ако снегът падна само на няколко сантиметра, трудностите с неговото почистване не възникват. Но такива зими са рядкост за нас. В резултат на силни снеговалежи се образуват поледици, които трябва да бъдат извадени възможно най-скоро извън града. След почистване на сняг от местния район, паркинг в близост до магазина или търговски център има впечатляващи планини, които ще растат всяка седмица. Ето защо си заслужава да се мисли за изхвърлянето на сняг.

Друг проблем през зимата, в допълнение към снежните преспи, е ледът. Поради температурни колебания, снегът може да започне да се топи, а сутринта силен замръзване превръща пътищата и настилките в истинска пързалка. В резултат – движението както на водачите, така и на пешеходците. Ненавременното снемане на сняг и лед причинява пътни произшествия и наранявания сред хората.

Дори ако имате камион и мотокар на ваше разположение, не може да вземете събрания сняг на никакви свободни места. Ако не знаете какво да правите със снега след събирането, по-добре е да проучите този въпрос предварително. Неспазването на законодателството ще доведе до неодобрение сред хората, които ще бъдат обезпокоени от натрупания сняг. Но най-често резултатът от изхвърляне на сняг и лед на грешното място налага голяма глоба.

Тъй като снегът, поглъща всички замърсявания и токсини във въздуха, преместването му ще доведе до влошаване на околната среда . Представете си колко сняг за няколко месеца зимата пада в целия град. След транспортирането му до едно място, концентрацията на вредни вещества ще надхвърли всички допустими норми.

Отстраняването на сняг трябва да се извършва на специално подготвени депа, където разтопената вода ще има минимално отрицателно въздействие върху природата. Също така, събирането на отпадъци на депата предотвратява наводняването на недвижими имоти. По-технологично напреднал начин за справяне със снега е да се активират специални точки на топене на сняг. Не е трудно да се досетите какво правят със снега след преместването в тези точки. Основното предимство на изхвърляне в канализационната система, налага биологично пречистване.

Кой се занимава с почистване и отстраняване на сняг

Във всеки град има комунални услуги, чиито задължения включват почистване и снемане на сняг. За съжаление, много често силите на природата надминават възможностите на работниците, така че специализирани частни компании идват на помощ. Служителите на фирми smetishte.com своевременно извършват денонощно изчистват от всичко излишно. Те товарят и извозват по пътища, тротоари, паркинги и частни имоти.

Ако не знаете какво да правите със снега на обекта пред къщата, магазина или офиса, трябва да се свържете с експерт в тази област. Големите компании разполагат с цялото необходимо оборудване за извеждане на снега.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар