Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

Избор на гуми

Какво трябва да знаете, ако за първи път ви се налага да купувате или сменяте автомобилни гуми. Предлагаме малко по-обстойна информация за тези, на които им е за първи път!

Маркиране на гуми

Като правило, производителят предлага възможност за избор между няколко опции за гуми за автомобили, като определя само диапазона от „от“ и „до“.

Маркирането включва следните показатели: наименование на производителя и модела на гумите, размер, вид на протектора, индекси на натоварване и скорости. При избора на гуми трябва да се имат предвид всички тези показатели. И най-важното от тях – размерът. Числено отразява няколко параметъра: ширината на профила, серията (това е височината на профила, ако не е посочена, стандартът се взема предвид – 82%) и радиусът в инчове. Ако размерът на рамката е избран неправилно, тогава по време на работа тапицерията на крилата на автомобила може да се повреди.

Много е важно гумите да съответстват на марката на Вашия автомобил. От техния размер и някои други характеристики ще зависи пряко здравето на машината. В частност, правилният избор на гуми влияе върху управлението на автомобила, тегленето, окачването и частите на тялото. Ако не се спазват правилата за избор на гуми, съществува риск от намаляване на всички горепосочени характеристики. И това може да е причина за извънредна ситуация. Освен това, когато избирате гуми за определена марка автомобили, помислете за някои други детайли. Всички колела трябва да имат еднакви гуми: със същия размер и със същата шарка на протектора. Пренебрегвайки това правило, вие рискувате да загубите контрол върху управлението на колата.

Избор на джанти

Autodisc е централната част на колелото. Благодарение на него колелото „седи“ правилно. Към днешна дата изборът на дискове за автомобили е огромен. Ще разберем видовете дискове на материалите за производство и техните производствени технологии.

Печатни дискове. Това са първите дискове, които се появяват на пазарите. Името им отразява технологията на тяхното производство: под пресата се поставя стоманен лист и се поставя печат на диска. Процесът е подобен на монетата. Съществуват редица предимства на щампованите дискове. Първо, те са много надеждни, тъй като са изработени от здрава стомана. Дори и с „нараняване“ на колелото тяхната цялост не е нарушена. И ако има лека деформация, то тогава е лесно да се фиксира в автосервиз. В допълнение, цената на тези дискове е доста ниска поради сравнително простата производствена технология. Поради факта, че този тип е най-евтиният и надежден, той често се монтира като част от оригиналните автомобили. Но кованите дискове имат недостатъци: висока маса, податливост на корозия, непривлекателен външен вид.

Алуминиеви джанти – напоследък тези дискове са много популярни сред шофьорите. Изработени са от леки алуминиеви сплави. Понякога могат да се използват магнезиеви сплави. Безспорните предимства на тези дискове включват малка маса, огромна гама от модели с различен дизайн и добър баланс. Но трябва да вземете предвид и недостатъците на алуминиевите джанти: те са много крехки и често повредата не може да бъде поправена, докато цената на тези модели е доста висока.

Ковано желязо – при сравнение кованите и летите джанти, кованите имат следните предимства. Технологията на тяхното производство осигурява много висока якост. Те се считат за по-силни в окачването. От гледна точка на дизайна, кованите вече не са напълно отлети. Основният недостатък на тези дискове е много високата цена. Някои производители са склонни да намалят цените, чрез замяна с нови производствени техники.

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар