Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

10 съвета за специалисти по градина

Изкуствен водопад или малък фонтан в двора, изискват постоянни грижи и причиняват много неприятности, но угаждат на цялото семейство и са голям плюс при продажбата на къща.

Продажната цена на жилищна сграда се определя от много фактори: нейното местоположение, размер и състояние. Освен това градината, заобикаляща дома, играе важна роля.

Красива и добре поддържана градина, съчетана с архитектурата на къщата, значително улеснява продажбата на имота. Тези, които искат да продадат дома си сега или в бъдеще, трябва да обмислят препоръките по-долу.

  1. Тревата трябва да бъде окосена, а храстите да подрязани, защото дивата градина няма представяне и кара потенциалните купувачи да усещат, че им се предлага не много добро състояние. И двете действия ще ви позволят бързо и евтино да подобрите външния вид на градината и да подчертаете нейния чар.
  2. Оградите и живите огради трябва да бъдат поставени в ред. При създаването на ограда се препоръчва да се вземе предвид заобикалящият пейзаж. Ако съседните къщи не са оградени, не изграждате стоманобетонна стена около дома. Живият плет трябва постоянно да се поддържа в ред. Добре е да обърнете внимание на портата. Тя трябва да са в добро състояние и да се комбинира с външния вид на градината и дома.
  3. Пистите трябва да бъдат подредени, особено тези, които нямат тревна покривка и локви се появяват върху тях през дъждовния сезон. Павираните пътеки и пътеки за кола (както и място за паркиране) гарантират чистотата и чистото разположение на градината.

Това е и мястото да споменем за екипите по чистачи.com.

  1. Тераса или кът за барбекю придават на градината допълнителна привлекателност. В същото време е важно да съответстват на външния вид на градината и къщата.
  2. Различните резервоари (басейни, фонтани) изискват грижи. Те създават много неприятности, но са допълнително предимство при продажба. При това условие са съчетани с външния вид на градината.
  3. Бери храстите и овощните дървета в градината винаги са добре дошли. Сега мнозина отново започват да ценят плодовете и зеленчуците, отглеждани от собствените им ръце.
  4. Градинските скулптури придават на градината допълнителна оригиналност, въпреки че трябва да знаете с мярка за тях. Цифрите, стоящи под всеки храст и по стълбите, могат да се възприемат като излишък, който невинаги е приятен за купувача.
  5. На места, където няма много слънце, може да се подрежат високите дървета около къщата. Все пак е по-добре да ги запазите еднакво – дърветата изпълват градината с живот и образуват интересни форми на пейзажа.
  6. В градините в близост до старите къщи често има навеси, които изглеждат много непретенциозно. Ако плевнята заслужава да бъде запазена, може да освежите външния й вид, чрез боядисване. Застарелите навеси могат да бъдат съборени, преди да продадете къща.
  7. Ако в семейството няма човек, който да се грижи старателно за градината, тогава е напълно достатъчно просто да засадите парцел трева и няколко храсти и вечнозелени дървета. На няколко места може да поставите големи естествени камъни за красота. Всичко това ще изпълни вашата градина с живот и интригуващо съдържание.

Когато засаждате храсти и дървета, трябва да сте сигурни, че далеч от дома растенията са по-високи, а когато го приближите по-ниски. Освен това трябва да се има предвид, че растенията растат с течение на времето и изискват повече пространство.

Всяка градина се нуждае от постоянна грижа. Ако искате да живеете заобиколени от красива градина, но нямате достатъчно време или знания в областта на ландшафтен дизайн, тогава може да наемете градинар. Ето защо е добре да имате за контакт: почистване на терени от дървета и храсти 088 888 2000.

 

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар