Сайта се подкрепя от структурата за услуги "кърти чисти извозва" в България - КЪРТИ.БГ

4 лесни стъпки към чисто и организирано почистване на таван

Въпреки всички знаем, повечето тавани са разхвърляни и претрупани, помнете – те не са предназначени да бъдат складове за боклуци.

За мнозина тези помещения са превърнати в складове от години, достъпът до тях е труден, а много пъти и невъзможен. Често таванските стаи пазят колекция от носталгични спомени направо от вашите собствени играчки от детството до първия чифт футболни обувки на вашия син или първата кукла Барби на вашата дъщеря.

Сега си представете всички тези красиви спомени, които седят там горе в стая, пълна с прах (и може би дори мухъл). Това на фона на последните няколко месеца, а може дори години. Доста е непривлекателно, нали? Е, има само едно нещо, което може да направите по въпроса – да организирате почистване на таван!

Предпазни мерки при почистване на вашия таван

Покрийте носа и устата си с маска или шал. Помнете, че прах и мухъл могат да причинят тежки алергични реакции.

Използвайте ръкавици, за да предотвратите докосването на нещо непознато или вредно, като мухъл, екскременти на вредители и др.

Носете дрехи по цяла дължина, за да предпазите кожата си от алергените във въздуха.

Сега нека да преминем към нашите 4 прости стъпки към чисто и организирано таванско пространство.

Стъпка 1: Изчистете излишните неща

След като почистите тавана е време да изчистите съдържанието на стаята. Най-добрият начин да направите това е като прегледате всички неща един по един и отделите време да ги организирате в пластмасови или картонени кутии. Опаковайте подобни артикули заедно и избройте съдържанието на кутията върху етикет за лесно намиране.

Това е идеалният момент да преосмислите възможността да държите неща, които ненужно заемат място на тавана ви и още по-лошо, събират прах! Оставете настрана елементи, които вероятно няма да бъдат използвани в бъдеще или не са били докосвани от години и решете, какво да правите с тях по-нататък.

Стъпка 2: Отървете се от нежеланите елементи

След като приключите със сортирането на вещи от тавана си, ще трябва да се отървете от нежеланите предмети, които са били държани настрана. Препоръчителният начин да направите това е да дарите използваеми предмети за благотворителност, докато хвърляте неща, които са износени или счупени. За елементите, които трябва да бъдат изхвърлени, уверете се, че са изхвърлени по екологичен начин.

Въпреки, че е разбираемо да искате да задържите повечето притежания от миналото, бъдете реалисти относно това. Помислете, от което наистина се нуждаете и как ще ви бъде от полза, а след това помислете колко повече някой друг може да се нуждае от него. Освен това, премахването на вещите от тавана ви създава повече място за съхранение, което от своя страна ще ви помогне да разчистите дома си.

Стъпка 3: Реорганизирайте вашето таванско помещение

Сега, когато таванът е чист и всички малки предмети са подредени в кутии за съхранение е време да приберете всичко възможно най-спретнато. Нещата, които биха били удобни редовно, трябва да се съхраняват в по-лесно достъпни части на стаята, докато сувенирите и предметите със сантиментална стойност могат безопасно да се съхраняват в кутии отзад.

Отделете време, когато организирате ефективно почистеното таванско помещение, така че да имате повече място за съхранение на вещите в бъдеще. Това също така ще улесни бързото избърсване и метене на тавана от време на време.

Стъпка 4: Почиствайте редовно тавана

Почистването на тавана по-често ще ви помогне да избегнете страха да вършите три пъти повече работа, която идва го правите, след по-дълги периоди от време! Помислете да предприемете тази задача поне два или три пъти годишно за по-здравословна среда в къщата. Това също ще помогне да защитите дома си от непредвидени проблеми като образуване на мухъл или влага, нашествия от вредители и др.

За да поддържате тавана си чист и организиран, придържайте се към реда, когато съхранявате бъдещи предмети и не забравяйте за по-организирано и бързо почистване следващия път може дори да наемете екипи. Такива потърсете на сайта: https://smetishte.com/pochistvane-mazeta-tavani-izvozvane-smetishte.

Източник: smetishte.com

Фирмите за кърти чисти извозва услуги. Покриви хидроизолация и изолация.

Напишете коментар